Vecka 30 Måndag 22 juli Grattis Magdalena, Madeleine
Valuta
EUR 11.68 0.06 0.058
GBP 13.87 0.08 0.082
USD 10.72 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Jättesatsning hos Zinkteknik i Bredaryd

Tillbygget gör det möjligt att öka alla processer med 50 procent. Europas ledande zinkgjuteri fortsätter att växa – och här tar tjejerna täten.

 

 

– För bara 6–7 år sedan hade vi inga tjejer ute i gjuteriet, men idag är de ganska många. De här tjejerna står för en stor kapacitetsökning hos Zinkteknik, säger Jens Svensson, vd och delägare.

 

De senaste åren har Zinkteknik rekryterat kontinuerligt – och allt fler tjejer upptäcker möjligheterna till ett spännande och utvecklande arbete inom industrin.

 

Ökar alla processer med 50 procent

 

När Gnosjoregion.se kommer på besök är Zinkteknik inne i slutfasen på det tillbygge som knappast undgått någon som passerar Bredaryd. Den ursprungliga anläggningen på 11 000 kvm växer med ytterligare 5 000 kvm vilket innebär att alla processer ökar med 50 procent, från gjutning, blästring och trumling till bearbetning, avsyning och lager. Även personalutrymmen ökar rejält.

– Vi bygger bland annat en padelhall och ett gym, berättar marknadschef Kenneth Magnusson.

 

Högtflygande planer. Tillbygget innehåller bland annat padelhall, gym och sporthall. Viktiga satsningar för en växande personalgrupp.

 

Elektronik- och säkerhetsdetaljer till fordonsindustrin

 

En viktig poäng med tillbygget är att få rätt flöde genom anläggningen, från råmaterial in till färdiggjuten detalj ut. Men den springande punkten är tillväxten.

– Sedan 2016 har vi fördubblat vår produktion, det vill säga ökat gjutningen som är vår huvudprocess med 100 procent, berättar Jens.

Zinkteknik producerar extremt stora volymer varje dag där majoriteten av detaljer går till fordonsindustrin med dess växande behov av komponenter inom elektronik och säkerhet.

– Vi kan med säkerhet säga att våra detaljer finns i var tredje bil som tillverkas i världen idag, säger Kenneth.

 

En global leverantör. Zinktekniks detaljer finns i var tredje bil som tillverkas i världen idag.

 

En växande personalgrupp

 

Försäljningen fortsätter att öka, det har varit ”ett fantastiskt år”, konstaterar Kenneth, trots utmaningar i en svajig omvärldssituation.

– Men vi ser utan rädsla på framtiden. Det är därför vi investerar så kraftigt för att få ett bra flöde i vår produktion och automatisera som vi vill i alla processer, säger Kenneth.

Tillbygget är också viktigt för den växande personalgruppen.

– Vi har rekryterat och kommer att fortsatt rekrytera, både inom produktion och på tjänstemannasidan. Och vi är glada över att fler tjejer har upptäckt vilket bra jobb du kan ha som gjuteritekniker, säger Kenneth.

 

Zinkteknik i Bredaryd köpte granntomten för att kunna expandera. Nu är tillbygget snart färdigt för inflyttning. Tv Jens Svensson, vd och th Kenneth Magnusson, marknadschef.

 

 

 

FAKTA
Zinkteknik i Bredaryd – en av Europas ledande formsprutare av zink. Trumling, blästring och efterbearbetning i helautomatiska anläggningar. Egen patenterad metod PolyZink®.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Zinkteknik i Bredaryd AB

(Zinkteknik i Bredaryd AB)

Telefon: 037086650
Mail: info@zinkteknik.se

Besöksadress:
Industrivägen 16
33372
BREDARYD

Postadress:
Industriv. 16
33372
Bredaryd

Webbadress:
www.zinkteknik.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår