Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Säkerhet, funktionalitet och design

Zinktekniks detaljer finns i var tredje bil som tillverkas idag. Välkommen att titta in bakom kulisserna i Skandinaviens ledande zinkgjuteri.


Här produceras mer än 1 miljon detaljer per dag och flera hundra miljoner artiklar på ett år med maximal noggrannhet. Vi talar om högvolymprodukter med högt teknikinnehåll till kvalificerade företag med avancerad produktion inom fordons-, elektronik-, hushålls- och byggbranschen.

 

Elektrifieringen av fordonsflottan gynnar tillverkningen hos Zinkteknik där majoriteten av detaljer just till fordonsindustrin omfattar elektronik och säkerhet.

 

Nyckeln till lönsamhet – automation

 

– Automation är nyckeln till vår lönsamhet och Tyskland är vår absolut största marknad idag, men vi exporterar också till USA och Asien. Vi vet att vi har minst en och ibland uppemot 50 detaljer i var tredje bil som tillverkas i världen idag, säger marknadschef Kenneth Magnusson.

 

Tillverkningen är högautomatiserad och teknikintensiv. ”Våra operatörer har avancerade arbetsuppgifter i ett väldigt omväxlande jobb”, konstaterar marknadschef Kenneth Magnusson.

 

Ett av Europas ledande företag

 

Med sina två anläggningar i småländska Bredaryd och bosniska Mostar har Zinkteknik tagit platsen inte bara som Skandinaviens främsta utan också ett av Europas ledande företag inom zinkgjutning.

– Fabriken i Bosnien som vi startade 2005 har varit en dörröppnare till många kunder som kräver att man ska ha mer än en produktionsort, konstaterar vd och delägare Jens Svensson.
Men resan till att bli global leverantör av zinkdetaljer med extremt höga krav på säkerhet, funktionalitet och design har också inneburit massiva satsningar.

 

På väg att bli globala. Bröderna Jens och Niclas Svensson äger och driver Zinkteknik i andra generationen.

 

Investerat över 100 miljoner i Bredaryd

 

– De senaste fyra åren har vi investerat över 100 miljoner i vår anläggning här i Bredaryd, och lika mycket i Bosnien, berättar Jens. Investeringarna handlar om allt ifrån maskiner, automations- och funktionslösningar till kvalitetshöjande åtgärder i byggnaderna.

– Vi jobbar inom en väldigt nischad marknad och här har vi valt att nischa oss ännu mer. Vi erbjuder små och tekniskt komplexa detaljer i väldigt höga volymer till krävande kunder som efterfrågar en stark och trygg leverantör. Här ligger vi helt rätt till, konstaterar Jens Svensson.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Zinkteknik i Bredaryd AB

(Zinkteknik i Bredaryd AB)

Telefon: 037086650
Mail: info@zinkteknik.se

Besöksadress:
Industrivägen 16
33372
BREDARYD

Postadress:
Industriv. 16
33372
Bredaryd

Webbadress:
www.zinkteknik.se