Här får du tips om företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med skärande bearbetning t.ex. svarvning för framställning av delar och komponenter i metall. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Skärande bearbetning

4 snabba tips om skärande bearbetning

  1. De företag som kan erbjuda flera olika beskärningstekniker erbjuder en viktig form av flexibilitet.
  2. Betänk nyttan av att få hjälp med allt från prototyp till produktion av delar och komponenter från ett och samma företag.
  3. Välj en metod som är miljövänlig samtidigt som den ger dig snabba och bra resultat.
  4. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

I Sverige så finns det numera fantastiska lösningar för skärande bearbetning. Man måste inte nöja sig med en eller två metoder då företag i Gnosjöregionen kan erbjuda pressar av olika slag som står sida vid sida redo att ta sig an ditt projekt. Om du kommer att dra störst nytta av fräsning, svarvning eller kanske vattenskärning beror förstås på hur ditt projekt ser ut. Därför är det viktigt att du väljer att jobba med ett företag och en verkstad som kan erbjuda flexibilitet för att sänka kostnader och höja kvalitet.

Skärande bearbetning

 

Skärande bearbetning

Snabbt och effektivt

Det som gör skärande bearbetning som laserskärning och vattenskärning så pass populärt är att den är mycket snabb och effektiv. Traditionellt sett så fick man ju svarva och fräsa för hand vilket krävde stor skicklighet och gott om tålamod.

Dagens verktyg är uppbyggda med samma grundprinciper som de första manuella maskinerna men numera så förlitar sig företag i Gnosjöregionen på automatik och material som gör att verktygen håller längre. När arbetet är snabbt och effektiv så sparar man stora pengar på produktionen.

Skärande bearbetning i Gnosjöregionen

 

Qtech Group AB , Skärande bearbetning
Qtech Group AB

Anderstorp

Qtech Group erbjuder legotillverkade komponenter inom nio produktområden. Tillsammans med tjänster såsom lager och logistik, projektresurs, konstruktion och prototyptillverkning vill vi vara föregående och helhetstänkande för att möta våra befintliga och framtida kunder.
Vi fokuserar såväl på helheten som på varje enskild detalj
Läs mer »

Reportage
De är Gnosjöregionens nätverksbyggare

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.qtechgroup.se »


 

Burseryds Mekaniska AB , Skärande bearbetning
Burseryds Mekaniska AB

BURSERYD

Burseryd Mekaniska består i dag av ett härligt gäng unga, engagerade och mycket kompetenta medarbetare. Vi arbetar i en modern maskinpark. Huvudsakligen med svarvning, fräsning och gängning, men vi åtager oss även hela systemlösningar som innebär montering, lagerhållning och kompletta logistiklösningar.
Läs mer »

Reportage
Generationsskifte hos familjeföretaget

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.meket.com »


 

Värnamo Automatsvarvning AB , Skärande bearbetning
Värnamo Automatsvarvning AB

VÄRNAMO

"Värnamo Automatsvarvnings affärsidé är att tillverka detaljer genom skärande bearbetning till i första hand svensk industri, inom området diameter 3-65 mm i stål, rostfritt stål, mässing, aluminium och plast.
Vår ambition är att tillhöra de ledande företagen inom denna del av skärande bearbetning"
Läs mer »
 

Metallbearbetning

 

Miljövänliga alternativ

Idag tänker vi även en hel del på miljön och man kan se att metoder som utförs på ett automatiskt sätt är bättre än tidigare teknik. När det till exempel handlar om laserskärning och vattenskärning så är det fantastiskt att se hur litet spill av material man har. Ytor används till max och med vattentekniken så kan man verkligen tala om en metod som är skonsam både för miljö och för operatörer.

Bästa arbetsmetod för din produkt

Vilken beskärande metod som kommer att vara bäst för ditt projekt beror på många olika saker. Det kan vara svårt att avgöra vilken typ av material som man ska ta fram sin komponent av då man inte själv är medveten om alla alternativ som kan erbjudas av skickliga verkstäder som klarar av moderna metoder som cnc-bearbetning. Därför ska man vända sig till en modern verkstad med sin ritning eller prototyp för att få ett förslag som kommer att ge en effektiv produktion som är kostnadseffektiv och som leder till komponenter som håller en mycket hög kvalitet.

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Skärande bearbetning

 

Visste du att...

Idag så tävlar cnc-operatörer i svenska och internationella tävlingar för att man ska komma fram till vem som är bäst på att programmera och driva de beskärande maskinerna.