Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Tisdag 17 september
Grattis Hildegard, Magnhild
Valuta
EUR 10.63 -0.01
GBP 11.99 -0.03
USD 9.66 -0.02
BÖRSEN 20:20
-0.57%

0

Förbättrade flöden med nybyggt lager

AD-Plast har precis flyttat in i nybyggda lagerlokaler - och samtidigt frigjort nya produktionsytor. En investering för ökad tillväxt.
- Det här är ett lyft för hela verksamheten. Vi har kontinuerligt ombyggnadsprojekt på gång i anläggningen för att förbättra flöden och på ett effektivare sätt kunna köra volymrelaterad produktion. Det påverkar självklart även lågserieproduktion positivt. Lönsamhet är ett viktigt mål och ligger i fokus för att kunna investera i modern teknik och hänga med i utvecklingen av kostnadseffektiv produktion, säger vd Michael Jonsson.

Nytt lager på 2500 m2 genererar nya utrymmen även för produktion, montering och mätrum, konstaterar en nöjd Michael Jonsson. 

Anpassat för automattruckar

Det nya lagret på 2500 m2 har fyra lastportar där man kan förbereda gods för åtta fulla trailers. Lagret är anpassat för automattruckar vilket ger ökad effektivitet. Personalen arbetar idag med handdatorer och streckkodssystem vilket är en förutsättning för logistikutvecklingen.
- Att hitta automatiseringslösningar är en naturlig del i vår vardag för att avlasta våra medarbetare så att de kan fokusera på kvalitetssäkring och vi därmed kan konkurrera med produktion i låglöneländerna, säger Michael Jonsson.

Automatiseringslösningar prioriteras högt hos AD-Plast. Allt för att stärka fokus på produktutveckling och kvalitetssäkring.

Ny produktionshall på gång

Montering och mätrum kommer också att flyttas över till de nybyggda lokalerna vilket innebär att man samtidigt frisätter ytor för en helt ny produktionshall.
- Vi kommer att ta in ett 20-tal nya maskiner och samtidigt utöka ytan för vår verktygstillverkning, service och underhåll, säger Michael.

AD-Plast satsar allt mer på den egna verktygstillverkningen för att ha kontroll över hela processen. Här vd Michael Jonsson (tv) tillsammans med verktygsmakare Rolf Andersson.

På väg att lämna tryckluften

Energieffektivisering har alltid legat högt på prioriteringslistan hos AD-Plast där man sänkt energiförbrukningen per kilo producerad plast med 70 procent sedan 1998. Just nu är man på god väg att lämna tryckluften bakom sig som kräver så mycket energi.
- Vi har redan kopplat bort den på ett antal maskiner där vi ersatt med elektriska komponenter och därmed fått en kraftig energibesparing. Målet är att vi ska stänga av kompressorerna helt nästa år, säger Michael.

Fortsatt energieffektivisering

Övergång till LED-belysning är ett annat viktigt steg i energieffektiviseringen. AD-Plast bygger också ett nytt pumprum och borrar för bergvärme - för energisnål kylning av maskiner och uppvärmning av lokaler.
- På sikt räknar vi med att kunna stänga av naturgasen och målet är att bli så självförsörjande som möjligt vad gäller energin, säger Michael. 

Brinner för entreprenörskap

Han känner ett tydligt uppsving för verksamheten.
- Vi har ett bra inflöde på nya kunder och nya affärer. Helt klart har vi haft nytta av att vi kunnat branda vårt namn. Jag gör ju det är för att jag brinner för entreprenörskapet, jag vårdar det här företaget som om det vore mitt eget hem, säger Michael.

"Vi har ett bra inflöde på nya kunder och nya affärer" säger vd Michael Jonsson.KONTAKTUPPGIFTER

AD-Plast i Anderstorp AB

(AD-Plast i Anderstorp AB)

Telefon: 0371-587100
Mail: michael.jonsson@ad-plast.se

Besöksadress:
Stansg. 6
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Box 142
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.ad-plast.se