Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Formsprutning 4.0 med positiv energi

AD-Plast storsatsar med ny 5-axlig fräs och travers på verktygsavdelningen, ännu fler AGV-truckar och nytt automatiserat materialhanteringssystem.

 

– Här händer det saker hela tiden, och det är ju det man vill ha som anställd.

Här finns mycket positiv energi, säger Sanja Muncan, produktionschef.

Hon har arbetat på AD-Plast i 26 år och följt med i en stundtals hisnande utvecklingsresa där hon själv kom in som operatör och gradvis vuxit in i nya arbetsuppgifter.

– Här finns inga gränser, inget som stoppar dig när du är intresserad och vill framåt, säger Sanja. 

 

Michael Jonsson har lämnat över ansvaret för den dagliga produktionen till Sanja Muncan för att jobba mer med utvecklingsfrågor som Chief Vision Officer.

 

Teknik, automation och digitalisering

 

Utvecklingskurvan märks tydligt inom teknik, automation och digitalisering. Sanja visar senaste formsprutan med 500 tons låskraft och den nya automationscellen med lasertryck.

– Två, tre formsprutor är på väg in, vi har precis fått en ny AGV-truck, och en till är på väg så vi har totalt fem AGV-truckar som förser verksamheten, berättar Sanja.

– Det är mycket som är på gång för att underlätta för samtliga ute på golvet. Samtidigt satsas tid och energi på internutbildning.

– Oavsett hur mycket vi automatiserar så vill vi inte bli av med folk. Därför jobbar vi hårt med utbildning så att alla klarar av den nya tekniken. Tiden när en operatör bara packar och tejpar lådor är förbi. Helst vill vi kalla våra operatörer för kvalitetstekniker, säger Sanja.

 

”Mycket nytt är på gång ute i verksamheten”, konstaterar Sanja Muncan, produktionschef AD-Plast.

 

Kraftigt utökad verktygsavdelning

 

Kvalitet är också något man investerar i på den ständigt växande verktygsavdelningen.

Här har en ny 5-axlig höghastighetsfräs från OPS Ingersoll precis installerats och en ny travers för att hantera större och tyngre verktyg är på väg in. Samtidigt utökas lokalerna med 60 procent.

– Vi anser att det är väldigt viktigt att vi kan styra leveranstiden på ett bättre sätt och få den verktygskvalitet som vi verkligen vill ha, förklarar verkstadschef Jan Strid.

Fem personer arbetar på verktygsavdelningen idag. Målet är att bli 7-8 personer och med ytterligare maskininvesteringar göra 80 procent av alla formverktyg in-house.

– Här sticker vi ut lite, det är inte alla plastföretag som satsar på det här sättet, säger Jan.

 

Den nya 5-axliga höghastighetsfräsen från OPS Ingersoll har tagit plats i den nya, utbyggda verkstadsdelen – med plats för ytterligare maskininvesteringar.

 

AD-Plast tror på en renässans för svensk verktygstillverkning. Därför satsar man kraftigt på egen verktygsproduktion, berättar Jan Strid, verkstadschef.

 

 

FAKTA
AD-Plast – formsprutning av plastdetaljer i små och stora volymer, från konsulting och verktyg till produktion och montering i effektiv produktion.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

AD-Plast i Anderstorp AB

(AD-Plast i Anderstorp AB)

Telefon: 0371587100
Mail: michael.jonsson@ad-plast.se

Besöksadress:
Stansg. 6
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Stansg. 6
33432
Anderstorp

Webbadress:
www.ad-plast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår