Vecka 49 Lördag 9 december Grattis Anna
Valuta
EUR 11.27 0.06 0.057
GBP 13.14 0.00 0
USD 10.47 0.08 0.083
BÖRSEN 17:30
0.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Japanska 5S ger lyft i Anderstorp

Lite smartare och lite bättre. AD-Plast drivs av ständig vilja till utveckling – just nu med växande verktygsavdelning och utvecklad daglig styrning.

 

– Det är riktigt spännande. Vi har redan engagerad personal, men jag är övertygad att engagemanget kommer att växa när alla blir ännu mer delaktiga i processerna, säger vd och ägare Michael Jonsson.

Han har ständiga idéer och ett starkt inre driv att göra allting lite bättre hela tiden. En tävlingsanda som smittar på ett positivt sätt.

– Vi tittar på att utveckla vår dagliga styrning med digitala pulstavlor. Medarbetarna vill veta hur det går, konstaterar Michael.

 

Familjeägda bolag är själva ryggraden i Gnosjöregionen. ”Det är viktigt för att behålla den lokala förankringen”, menar Michael och Anneli Jonsson som äger och driver AD-Plast i Anderstorp.

 

Utveckling med 5S-metoden

 

Själv vill han veta vad alla tycker och tänker där ute på fabriksgolvet. Ta till sig idéer och tankar.

– Coronaåret har varit bra för mig, jag har fått tid att utvärdera mitt ledarskap och lärt mig att lyssna mer. Det är ju faktiskt så att en bra ledare ska sträva efter att ha personal som är bättre än dig själv, säger Michael.

Under 2021 tar AD-Plast krafttag för att införa den japanska 5S-metoden, som är en del av Lean. Sortera, systematisera, städa, standardisera och skapa vana – allt för att spara tid, bli mer effektiv och få en säkrare arbetsmiljö.

 

Ställtidsoptimering = mer produktionstid


Ställtidsoptimering ligger ständigt i fokus. Automattruckar navigerar runt anläggningen i Anderstorp och låter både ställare och operatörer ägna sig åt mer värdeskapande arbete än att hämta och lämna verktyg på lagret eller plasta in pallar för utleverans.

– Automatiserade processer är till för att vi ska kunna växa ännu mer. Och ställtidsoptimeringen gör att vi får ut mer produktionstid i våra maskiner, konstaterar Michael.

 

Automatiserade processer ger konkurrenskraft. Hos AD-Plast är det automattruckar som hämtar och lämnar verktygen ute på lagret.

 

Satsar på egna formverktyg


Växer, det gör man. Just nu på verktygsavdelningen där en ny 5-axlig fräs är på väg in samtidigt som lokalytan utökas.

– Produktion av formverktyg är på väg tillbaka till Sverige. Våra kunder vill handla mer och mer svenskt. Vinsten är att du får fram verktyg snabbare samtidigt som du minskar miljöpåverkan, säger Michael.

 

Utvecklad daglig styrning och en utökad verktygsavdelning. ”Du bygger verksamhet genom att göra allt lite smartare och lite bättre”, säger Michael Jonsson.

 

 

 

FAKTA AD-PLAST I ANDERSTORP AB

Formsprutning av plastdetaljer i små och stora volymer, från konsulting och verktyg till produktion och montering i effektiv produktion.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

AD-Plast i Anderstorp AB

(AD-Plast i Anderstorp AB)

Telefon: 0371587100
Mail: michael.jonsson@ad-plast.se

Besöksadress:
Stansg. 6
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Stansg. 6
33432
Anderstorp

Webbadress:
www.ad-plast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår