Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Onsdag 28 september Grattis Lennart, Leonard
Valuta
EUR 10.88 -0.04 -0.039
GBP 12.16 -0.03 -0.032
USD 11.22 -0.14 -0.145
BÖRSEN 17:30
0.7%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Så formas ett dreamteam i drömfabriken

Förnyat ledarskap och teamanda skapar energi i hela organisationen. Med helt ny marknadsavdelning tar AD-Plast sikte mot nya affärer och möjligheter.

 

– Ledarskap är en jätteviktig ingrediens för att vi ska ta vårt företag framåt. Jag säger inte att vi är bäst på det, men vi lär oss att bli lite bättre varje dag. Våra medarbetare skall känna sig trygga i vårt team, säger vd Michael Jonsson.

 

”Mitt mål och jobb är att skapa energi och trygghet i hela laget” säger Michael Jonsson, vd AD-Plast.

 

Lösningsfokuserade medarbetare

 

Det handlar i grunden om att göra medarbetarna delaktiga och drivna så att de löser problemen själva istället för att knuffa dem högre upp i organisationen. I detta arbete tar AD-Plast hjälp av Jönköpings Universitet och projektet InnOvate.

– Ska du få verksamheten att snurra allt snabbare fungerar inte toppstyrning. Istället för en person som tar alla utmaningar på sitt skrivbord så får du istället hela organisationen att hjälpas åt att hitta lösningar, säger Michael.

 

Ett dreamteam i drömfabriken. AD-Plast har ett 40-tal medarbetare inom allt ifrån konstruktion och verktygstillverkning till produktion och montering. Saknas på bilden gör kvälls- och nattskiftet.

 

Utveckling inom nya marknader

 

Den nya marknadsavdelningen hos AD-Plast är ett bra exempel på ledarskap där säljare, projektledare och konstruktörer jobbar sida vid sida för att ta AD-Plast till nästa nivå på marknaden.

– Vi springer inte på alla bollar, vi vill hitta projekt och innovativa industriföretag som passar vår verksamhet, samtidigt som vi värnar om våra befintliga kunder, säger Michael.

 

En ny marknadsavdelning ska hjälpas åt att ta AD-Plast mot nya marknader och projekt samtidigt som man ökar synligheten på den digitala plattformen.

 

Värdeskapande arbete i fokus

 

Hela tiden pågår också utvecklingen i det som Michael kallar ”Drömfabriken”. En ny 500-tons dubbelspruta har precis installerats. Totalt har AD-Plast 44 formsprutor från 50-500 ton ute i produktionen. Hög automationsgrad och smarta logistiklösningar med AGV-truckar ger personalen utrymme att fokusera på värdeskapande arbete.


Just nu byggs också ett helt nytt kylsystem med filtrering för att uppnå maximal kyleffekt och minimal energiåtgång.

– Lite större volymer i långa serier passar oss perfekt eftersom hela vår verksamhet är så automatiserad. Leveranssäkerhet och kvalitet är en självklarhet, säger Michael Jonsson.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: G-Byrån Sverige ABKONTAKTUPPGIFTER

AD-Plast i Anderstorp AB

(AD-Plast i Anderstorp AB)

Telefon: 0371587100
Mail: michael.jonsson@ad-plast.se

Besöksadress:
Stansg. 6
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Stansg. 6
33432
Anderstorp

Webbadress:
www.ad-plast.se