Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 22
Lördag 30 maj
Grattis Vera, Veronika
Valuta
EUR 10.47 -0.04
GBP 11.64 -0.03
USD 9.43 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.64%

0

Tillväxt och ökad automation

Nu investerar AD-Plast i AGV-truckar för att bli mer effektiva och värdeskapande. Samtidigt frigörs nya produktionsytor för ökad tillväxt. 
När GnosjoRegion.se kommer på besök håller personal från Toyota Material Handling som bäst på att scanna in koordinatmiljön för att truckarna ska kunna navigera rätt med sitt inbyggda GPS-system. VD Michael Jonsson är entusiastisk över projektet.
- AGV-truckar är ännu inte så vanligt i en verksamhet som denna men det är en bra investering som vi kommer att räkna hem ganska snabbt, säger Michael.

Strategisk investering i AGV-truckar

All godsförflyttning med manuella och elektriska truckar försvinner och ersätts av AGV-truckar (Automatic Guided Vehicle). Den enda manuella hantering som blir kvar är vid på- och avlastning av lastbilar. Automattruckarna styrs direkt från affärssystemet vilket gör processen än mer smidig. 
- Investeringen i automattruckar minskar olycksrisker i arbetet och ger personalen möjligheter att utvecklas och bli mer kreativa och värdeskapande på andra områden, säger Michael. 

All manuell truckkörning ersätts av automattruckar hos AD-Plast. Vd Michael Jonsson tillsammans med Tommie Pollack som scannar reflexmiljön så att truckarna kan navigera rätt.

Viktigt att satsa på kompetensförsörjning

Och här tar AD-Plast ett stort steg framåt för hela personalens räkning med den satsning på internutbildning som nu pågår. Målet är att tre timmar varje vecka ska vikas för utbildning där man lyfter ett ämne i taget. 
Samtidigt har man också pågående utbildningsinsatser i ett samarbete med Polymercentrum.
- Förra året startades det ett utbildningsprogram för ställare och operatörer och i år har vi två man på plats från utbildningen som gör praktik hos oss. Det här är ett jättebra initiativ av branschen, konstaterar Michael.

Det nybyggda lagret har gjort det möjligt att göra flera interna omflyttningar vilket i sin tur har frigjort 2400 m2 till ny produktionsyta, berättar en nöjd Michael Jonsson.

Ökad automatisering för växande volymer

För hos AD-Plast liksom hos branschen i stort är behovet av ställare påtagligt.
- Vi söker både ställare, servicetekniker och en automationstekniker eftersom vi kommer att satsa mycket på ytterligare automatisering framöver, inte minst med visionsystem för kontroll av detaljer direkt i produktionen, säger Michael.
Under senaste åren har man växt både med befintliga och med nya kunder. Man har också utökat marknadsavdelningen med ytterligare en person, och det samma gäller för konstruktionsavdelningen.

Utökad produktionsyta gör det möjligt att investera ytterligare i nya maskiner och ny teknik, med extra fokus på utökad automation.

Frigjort ny produktionsyta

Volymerna växer och utökad automation är en nyckelfråga - men också utökad produktionsyta. I AD-Plasts lokaler pågår en omfattande flytt sedan det nya lagret togs i bruk förra året. Verktygsavdelningen utökas, montering och mätrum flyttas och totalt har man frigjort 2400 m2 som kommer att användas till utökad produktion.
- Det här ger oss möjlighet att investera i ny teknik och nya maskiner. Nu växlar vi upp med mål mot större tillväxt, säger Michael Jonsson. 

Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

AD-Plast i Anderstorp AB

(AD-Plast i Anderstorp AB)

Telefon: 0371587100
Mail: michael.jonsson@ad-plast.se

Besöksadress:
Stansg. 6
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Stansg. 6
33432
Anderstorp

Webbadress:
www.ad-plast.se