Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Torsdag 18 augusti Grattis Ellen, Lena
Valuta
EUR 10.59 0.02 0.02
GBP 12.53 0.01 0.009
USD 10.5 0.11 0.11
BÖRSEN 17:30
1.17%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

”VI SER TILL ATT FÅ SAKER GJORDA”

När en ny produkt utvecklas och detaljer ska tas fram är tiden kritisk. Almotec ser till att produkten blir verklighet i rätt tid och på bästa sätt.

 

Niclas Edin har lång erfarenhet av projektledning och prototypframtagning. Genom det egna företaget Almotec ställer han sin kompetens och sitt nätverk till förfogande för att hjälpa andra företag att förverkliga nya produktidéer.

 

Niclas Edin, Almotec, erbjuder en professionell, opartisk tjänst för att leverera den mest optimala lösningen för prototyper eller produktionsdetaljer.

 

 

Projektledning och produktutveckling

 

Ett exempel är norska Backapp som lade ut en offertförfrågan på GnosjoRegion.se när de ville ta fram en ny modell av sin kontorsstol. Almotec landade uppdraget med hjälp av underleverantörer i Gnosjöregionen och nu har den nya Backapp Hipp, helt tillverkad i formsprutad plast, lanserats på marknaden. 

 

 

 

 

 ”Vi ser till att få saker gjorda, säger Niclas Edin, Almotec. Ett exempel är den nya kontorsstolen Backapp Hipp, tillverkad i Gnosjöregionen.

 

 

Ett annat exempel är ett nytt avancerat medicinskt instrument för vävnadsprov som precis har börjat tillverkas för kunden NeoNavia.

– Här har jag samarbetat med tio konstruktörer under två års tid och hållit ihop projektet hela vägen från friformad prototyp till formsprutade ingående detaljer, säger Niclas.

 

Neonavia är ett nytt avancerat system för bröstpiopsi som utvecklats med hjälp av Almotec.

 

 

Jobbar med experter inom olika tillverkningstekniker

 

Almotec har ett brett nät av leverantörer från hela världen, experter inom alla slags tillverkningstekniker, från 3D-printing till formsprutning och skärande bearbetning.

– Jag skulle gärna vilja trycka lite extra på möjligheten med prototypverktyg och lågserietillverkning. 3D-printing är bra till mycket men med friformade bitar kan det ibland vara svårt att klara rätt testvärden, till exempel inom bilindustrin där man utför många tester i prototypstadiet. Då kan du behöva testa i rätt material, säger Niclas.

 

Snabba prototypverktyg en nyckel


Därför har han utvecklat en process för att ta fram enkla och snabba prototypverktyg för formsprutning. Genom att hitta den bästa lösningen för projektet kommer produkterna snabbare ut på marknaden.

– Tiden är otroligt viktig när det gäller både prototyper och lågvolymsproduktion. Med hjälp av Almotec kan du lita på att du är i trygga händer och att dina produkter kommer att levereras i tid och inom budget, säger Niclas Edin.

 

 

 

 

FAKTA ALMOTEC AB

Företaget har stor kunskap om Additiv tillverkning som gör det möjligt för produkt­utvecklare att få tillgång till den senaste tekniken. Genom att hitta den bästa lösningen till projektet, kommer produkterna snabbare ut på marknaden.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Neodynamics

 KONTAKTUPPGIFTER

Almotec AB

Telefon: 0739431073
Mail: niclas@almotec.se

Besöksadress:
Idrottsgatan 7
33331
Smålandsstenar

Postadress:
Idrottsg. 7
33331
Smålandsstenar

Webbadress:
www.almotec.se