Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47 Söndag 27 november Grattis Astrid, Asta
Valuta
EUR 10.88 0.04 0.042
GBP 12.65 0.04 0.042
USD 10.46 0.05 0.052
BÖRSEN 17:30
0.32%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Axelent kompletterar med nya företagsköp


Axelent AB i Hillerstorp utvecklas starkt och kompletterar både kapacitet och kompetens med strategiska inköp av företag.


Dessutom expanderar företaget kraftigt på sina utlandsmarknader. Det grundas dels på det växande samarbetet med en spetsteknologisk global partner, dels om kraftig tillväxt, både organiskt och genom förvärv av strategiska företag med kompletterande kompetenser och produkter. Den internationella närvaron speglas väl av framgångarna det senaste året för dotterbolaget i USA, med säte i Chicago. Här finns två anställda och inhyrd lagerkapacitet. Den presumtiva marknaden är förstås gigantisk.


Helägda dotterbolag
– Vi har egen representation i sexton länder varav nio med helägda dotterbolag och sju där vi företräds av agenter, säger Axelents vd Mats Hilding. Och fler etableringar är på gång. På Tekniska Mässan i Stockholm presenterar Axelent sitt nya koncept efter förvärv av Hestra Mekaniska AB, vari ingår också Nittorps Automation AB. Förvärvet ingår från och med nu i Axelent Safety AB under namn av AB Hestra Automation. – Genom införlivandet av dessa två företag kan vi också erbjuda skräddarsydda lösningar av kompletta specialmaskiner och hanteringsutrustningar, säger Mats Hilding.


Hestra Automations nya logotype efter samgåendet med Axelent Safety. I Hestraföretaget ingår också Nittorp Automation, vars tillverkning nu flyttas till Hestra.

Inbyggd säkerhet
– Det betyder att Axelentgruppen hjälper kunden hela vägen - ända från produktidé, konstruktion och tillverkning till nyckelfärdiga maskiner eller linor med maximal säkerhet inbyggd från början. Genom förvärvet har antalet anställda i Sverige ökat till nittio medan 30 personer jobbar i dotterbolagen. Företaget har också ett nyöppnat servicekontor i Värnamo. Exportandelen av omsättningen på 250 miljoner kr/år ökar stadigt. Axelent Safety i Axelentgruppen tar i och med nyförvärvet ett fastare grepp om helheten när det gäller maskinsäkerhet.

Komplett ansvar
– Vi tar ett komplett ansvar för hela säkerhetsprocessen: riskanalys, konstruktion, tillverkning, installation och utbildning, säger Mats Hilding. Vi har nu ett kompetens- och produktprogram som optimerar effektiviteten från idé till säker igångkörning och produktion. Axelent AB tillverkar nätväggssystem i form av skydd och avdelare liksom all annan kringutrustning,

Axelent Safety kompletterar med starkt säkerhetskunnande och Hestra Automation bygger kundanpassade specialmaskiner.

Siemens partner
Samarbetet sedan ett drygt år med Svenska Siemens har betytt mycket för Axelent Safety. Siemens utvecklar bland annat avancerade optiska skydd som kompletterar Axelent Safetys mål att göra varje maskinenhet säker i varje sekund.


Patrik Persson och Johan Ericsson jobbade in i det sista med att färdigställa utställningsmaterial för Tekniska Mässan den 18 oktober.

- En av Siemens innovationer som vi nu börjar använda är en ljusridå som känner av t.ex. en tillåten passering av en lastpall men stoppar maskinen om något annat, t.ex en arm eller en fot bryter strålen, berättar Mats Hilding


Magnus Enberg, tekniker från Siemens, samarbetar med Axelent Safetys personal för att få allt klart till mässan.

Stadig förstärkning
– I ett lite kortare perspektiv kan vi konstatera att september månad innebar ett nytt försäljningsrekord. Vi stärker våra positioner stadigt på våra viktiga marknader här hemma och i Norden. I USA ser vi alltså också en mycket bra utveckling, medan marknaderna i Tyskland och Frankrike visserligen ökar, men i långsammare takt än tidigare, säger Mats Hilding.
KONTAKTUPPGIFTER

Axelent AB

(Axelent AB)

Telefon: 0370373730
Mail: sales@axelent.se

Besöksadress:
Kävsjöv. 17
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Box 1
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.axelent.se