Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Tisdag 28 september Grattis Lennart, Leonard
Valuta
EUR 10.2 0.02 0.016
GBP 11.82 -0.11 -0.106
USD 8.74 0.03 0.026
BÖRSEN 17:30
-2.39%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Axjo-gruppen i stark tillväxt

Den smarta kabeltrumman har blivit global. Axjo-gruppen fortsätter att växa med sitt starka kundfokus, funktionalitet, kvalitet och miljötänk.
- Vi har precis lanserat vår nya logga, invigt våra nya kontor och vår nya lobby och vi lanserar nya, stapelbara kabeltrummor som är mer transporteffektiva. Nu bygger vi vidare på våra kärnvärden, säger Aldin Avdic, Area Sales Manager, Axjo Plastic.
 
 
Utsedda till "Årets innovatör 2017" av Gislaveds & Hestras Näringsliv. Nu bygger Axjo-gruppen vidare på sina kärnvärden och siktar på ökad tillväxt under 2018. På bilden Aldin Avdic, Area Sales Manager, Axjo Plastic; Kristin Nilsson, Commercial Manager, Reelab samt Joakim Tapio, platschef, ERS.
 

Försäljning i 58 länder

Axjo-gruppen har idag totalt 120 anställda och omsätter 320 miljoner kronor. Sedan starten 1945 har tillväxten varit stor. Idag är man ett globalt företag som styrs från huvudkontoret i Gislaved. Den smarta kabeltrumman i återvunnen plast - miljövänlig och transporteffektiv- har rullat ut över världen och säljs idag i 58 länder. 
 

Nära kunden i alla världsdelar

Produktionsenheter finns idag, förutom i Gislaved, även i USA och Kina. Säljkontor finns strategiskt i alla världsdelar.
- Vi jobbar idag med alla de stora koncernerna som också är representerade i alla världsdelar och som uppskattar samarbetet med oss eftersom vi alltid finns nära, säger Aldin.
 

Nya verksamheter i gruppen

14 miljoner kabeltrummor produceras varje år. Framgångskonceptet har också genererat nya verksamheter, med Reelab AB som ett lysande exempel. Kabeltrummorna tillverkas av hundra procent återvunnet och egenproducerat compound. Så varför inte erbjuda den möjligheten även till övrig plastindustri?
- Reelab startade 2011 som sidoverksamhet till Axjo för inköp av återvunnet råvarumaterial. Idag säljer vi återvunnet råvarumaterial till övriga plastindustrin, berättar Emma Nilsson, säljare på Reelab AB.
 
 
Reelab erbjuder plastindustrin återvunnen plastråvara. De kan även köpa upp partier av spillmaterial samt hjälpa kunder att återanvända sitt produktionsspill genom exempelvis regranulering.
 

Ökad efterfrågan på kundunikt återvunnet compound

För 1,5 år sedan kom en ny delägare in i Reelab med stor erfarenhet och ett brett kontaktnät inom återvinningsbranschen. Det har genererat ytterligare tillväxt för det återvunna spillmaterialet som blir till nya produkter.
- Här finns stora besparingar att hämta och många möjligheter till alternativa material. Vi arbetar bland annat produktfokuserat och laborerar för att ta fram precis det kunden önskar. Det blir ett återvunnet compound som verkligen passar kundens unika krav, säger Emma Nilsson.
 

Lönsamt retursystem för kabeltrummor

En annan del av Axjo-gruppen är retursystemet av kabeltrummor som sjösattes i Sverige 2016. Systemet har sedan tidigare varit etablerat i Finland och Estland. Företaget heter ERS (European Recycling Systems) och återfinns i Sverige under www.returtrumma.se. 
- Det här är det absolut enklaste sättet att returnera kabeltrummor. Vi tar in både plast och trä och du får återbäring på varje kabeltrumma. På mindre än ett år ar vi gått från 200 till 500 registrerade kunder, berättar Dijana Bjelovuk, Marketing Assistant på Axjo Group.
 
Panta mera på Returtrumma.se. Smidig upphämtning och återbäring på varje kabeltrumma, både trä och plast.

Boka upphämtning med ett klick

Tjänsten är en webapp vilket underlättar returen. Du behöver bara skapa ett konto och sedan boka en upphämtning med ett enkelt klick. 
- Idag har ERS ett eget kontor och lager på Baldersvägen i Gislaved där man sorterar och reparerar de tomma trummorna, berättar Aldin.
Returtrummorna är sedan tillgängliga på begagnatmarknaden.
 
Gabriella Mellergård, GnosjoRegion.se, foto: Axjo Group


KONTAKTUPPGIFTER

Axjo Plastic AB

(Axjo Plastic AB)

Telefon: 0371586730
Mail: sales@axjo.com

Besöksadress:
Svarvargatan 6
33238
GISLAVED

Postadress:
Svarvarg. 6
33238
Gislaved

Webbadress:
www.axjo.com