Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Torsdag 29 september Grattis Mikael, Mikaela
Valuta
EUR 10.92 0.00 0.001
GBP 12.2 0.00 0.002
USD 11.23 -0.14 -0.135
BÖRSEN 17:30
0.7%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kabelindustrin stärks i nytt samarbete

Axjo Plastic skapar nya arbetstillfällen i regionen med förvärvet av Windak AB. Samtidigt stärker man sitt 360° fokus för hållbarhet och innovation.

 

Tidigare i år förvärvades Windak AB som utvecklar och säljer maskiner för kabelindustrin. Windak med huvudsäte i Järfälla, har 67 anställda i Sverige, Estland och USA och omsätter ca 97 miljoner SEK.
– Efter att jobbat tillsammans sedan 2003 känns det extra kul att integrera våra verksamheter mer. Det finns stora fördelar för våra kunder att maskinerna redan vid konstruktionsbordet anpassas efter rätta kabelspolar. Vi kommer också med nya koncept där kunderna kan hyra maskinerna istället för att köpa dem, säger Jacob Nilsson, VD och ägare Axjo Plastic.

 

Nya arbetstillfällen skapas med Windaks nya testcenter i Anderstorp.

 

Testcenter flyttas från Estland till Anderstorp


Windak är världsledande i en bransch som levererar helautomatiska linjer med förpackningslösningar för kabelindustrin. De producerar sina maskiner i Estland och öppnar nu ett testcenter i Gnosjöregionen.
– Vi har startat ett testcenter på Grand Prixvägen och framöver vill vi fortsätta expandera med nya maskintyper i Anderstorp, säger Aldin Avdic, Chief Sales Officer Axjo Plastic.

 

Från Estland till Anderstorp. Utvecklingen av Windak-maskinerna är redan igång på Grand Prixvägen.

 

Effektivitet, hållbarhet och innovation


I och med förvärvet får Axjo helt nya möjligheter. Det är ett viktigt steg i Axjos 360° koncept för effektivitet, hållbarhet och innovation.
– Vi är marknadsledande leverantör av kabeltrummor och spolar och nu sluter vi cirkeln. Logistiksmarta produkter i kombination med automatiska maskinlösningar har öppnat möjligheten att skapa ännu smartare, effektivare och mer hållbara lösningar, säger Aldin.

 

I de nya Windakmaskinerna monteras Axjos spolar direkt i maskinen. Ett koncept som minskar transportkostnaderna och ökar kundnyttan.

 

Cirkeln sluten för 360° konceptet


Det handlar i grund och botten om cirkulär ekonomi. Med vissa av Axjos logistiksmarta produkter kan man spara upp till 60 procent av fraktkostnader och lagerutrymme samtidigt som Axjos produktion endast genererar 1/3 koldioxidutsläpp jämfört med nyproduktion.
– Vi arbetar med återvunnet material till 97% varav 70% är egenutvecklad råvara. På detta sättet finns det en stor möjlighet att spåra materialet i våra produkter, säger Aldin Avdic.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh & Axjo PlasticKONTAKTUPPGIFTER

Axjo Plastic AB

(Axjo Plastic AB)

Telefon: 0371586730
Mail: sales@axjo.com

Besöksadress:
Svarvargatan 6
33238
GISLAVED

Postadress:
Svarvarg. 6
33238
Gislaved

Webbadress:
www.axjo.com