Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Onsdag 28 september Grattis Lennart, Leonard
Valuta
EUR 10.88 -0.03 -0.031
GBP 12.17 -0.03 -0.025
USD 11.26 -0.1 -0.102
BÖRSEN 17:30
0.7%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Lägre klimatavtryck för en grön framtid

Ett hållbart produktsortiment i ett cirkulärt system – tillsammans utvecklar PPS och Axjo marknadens mest moderna materialhanteringsprodukter.

 

Det har gått ett år sedan Axjo Group förvärvade PPS (Perstorp Plastic Systems) med ett av marknadens bredaste sortiment inom smådelsförvaring.

Året har rymt ett intensivt arbete med produktutveckling med återvunna material för att bygga ut sortimentet inom handel och logistik.

– Världen förändras och vi med den. Vi vet att vägen till ett lägre klimatavtryck och en grönare framtid börjar i produktutveckling. Vi förändrar hela logistikkedjan och övergår till en cirkulär process där ny råvara ersätts av återvunna material säger Mats Rabe, marknads- och försäljningsansvarig PPS.

 

”Genom Axjo Greenology® Concept kan vi ta PPS plaståtervinning till en ny nivå”, säger Mats Rabe (th), här tillsammans med Jacob Nilsson (tv).

 

 

Optimerad och energieffektiv produktion

 

Perstorp är historisk mark inom svensk plastindustri. Här ägde Skandinaviens första plasttillverkning rum i början på 1900-talet, och PPS har lång erfarenhet och stor insikt i branschen, berättar Mats. Optimerade lokaler med energieffektiv tillverkningsutrustning och fokus på smarta flöden i kombination med innovativa produktionsmetoder bidrar till en klimateffektiv tillverkning och ett minimerat resursslöseri.

– PPS erbjuder ett mycket brett standardsortiment inom förrådsbackar, lagerlådor och liknande som riktar sig till företag inom lager, logistik, förråd och automathantering men även handel och retail, säger Mats.

 

Genom att ersätta ny råvara med återvunna material utvecklar PPS och Axjo innovativt hållbara produkter med ett minskat klimatavtryck.

 

Många innovativa produkter

 

Standardsortimentet fungerar även tillsammans med andra ledande varumärken på marknaden, vilket gör det möjligt för kunder till system levererade från andra marknader att faktiskt hitta sina produkter lokalt tillverkade och lagerhållna.

– PPS med sin långa erfarenhet av materialhantering har blivit en naturlig del av Axjos affärsområde förpackningar. Deras många innovativa produkter i kombination med vår långa erfarenhet av produktutveckling med återvunna material gör det möjligt för oss att utveckla sortimentet på ett riktigt bra sätt, säger Jacob Nilsson, vd Axjo Group.

 

Genom att dra nytta av material som har förbrukat sin livscykel skapar Axjo och PPS nya miljömässigt fördelaktiga produkter med förbättrade egenskaper.

 

 

 

FAKTA
Axjo Plastic – utveckling, tillverkning och marknadsföring av förpackningslösningar i polymera material. Ledande tillverkare av kabeltrummor i smart plast.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Axjo GroupKONTAKTUPPGIFTER

Axjo Plastic AB

(Axjo Plastic AB)

Telefon: 0371586730
Mail: sales@axjo.com

Besöksadress:
Svarvargatan 6
33238
GISLAVED

Postadress:
Svarvarg. 6
33238
Gislaved

Webbadress:
www.axjo.com