Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Tisdag 28 september Grattis Lennart, Leonard
Valuta
EUR 10.2 0.02 0.017
GBP 11.82 -0.11 -0.108
USD 8.74 0.03 0.027
BÖRSEN 17:30
-2.39%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Lysande framtid för smarta kabeltrummor

Väderbeständig och robust med lägre vikt - kabeltrummor i smart plast har många fördelar. Inte minst med det nya användarvänliga retursystemet.
Varje år rullar ca 14 miljoner kabeltrummor ut i världen från Axjo:s fabriker i Sverige, USA och Kina. Hälften av dessa produceras av moderbolaget i Gislaved. Allt i 100 procent egenproducerat och återvunnet compound vilket garanterar miljövinster och stabil prisnivå för kunden. 
- Vi är för närvarande ensamma i världen om att kunna erbjuda en 1,2 meters kabeltrumma i plast, säger Aldin Avdic, Area Sales Manager. 
Axjo har försäljning i 30 länder och 85 procent av omsättningen kommer från export. 

Från huvudkontoret i Gislaved ut i hela världen. Axjo är ensamma på marknaden om att producera 1,2 meters kabeltrumma i plast, berättar Aldin Avdic, Area Sales Manager.

Materialfördelar som gör skillnad i alla led

Just den släta ytan hos Axjos kabeltrummor utgör en viktig skillnad i jämförelsen med konventionella kabeltrummor i trä och plywood. Plastmaterialet är dessutom väderbeständigt och kan användas i temperaturer från -40 till +70 grader celcius.
Du får en lägre vikt vilket är fördelaktigt vid transporter och du sparar upp till 20 procent av tiden vid lindning på trumman, förklarar Aldin. 
- En kabeltrumma i plast har dessutom upp till 50 procents längre livslängd än andra förekommande produkter på marknaden. 

Det ska vara enkelt att vara miljösmart. Det nya användarvänliga retursystemet är lättillgängligt på smartphone och läsplatta.

Nytt retursystem för kunderna

Och nu har man även tagit fram en praktisk lösning för returerna. Retursystemet kallas European Recyling Systems (ERS).
- På Returtrumma.se kan du ladda hem en app för att enkelt beställa upphämtning eller lämna in dina trummor på närmaste mottagningsställe, där du får tillbaka pant på de returnerade kabeltrummorna, säger Aldin.

Det blir både miljövänligare och billigare i längden att använda kabeltrummor i plast jämfört med de konventionella trummorna i trä. 

Patenterade lösningar för tuffa krav

Axjo har flera olika patentlösningar på sina produkter. Nano är det senaste tillskott som tillverkas i ett enda stycke och är ett prisvärt alternativ för den som inte har så höga krav på emballaget. Micro eller light som den också kallas är ett annat. Det är en tvådelad spole för kabel som tål lite tuffare tag. Fiber, med diameter från 600-1200 mm, har en extra slät yta anpassad för något känsligare produkter. Heavy Duty (HD) trummor, lämpade för bilindustrins kabelbehov, ökar kraftigt i omsättning. Reel in a BOX är ett annat koncept som landat väl.
- Med kabeln i box är den alltid ren och fin, även på en byggarbetsplats, säger Aldin.

Årets främsta entreprenör

Axjo har 55 anställda och omsätter 184 miljoner SEK. Nyligen korades ägaren Jacob Nilsson till östra Sveriges främsta entreprenör, EY Entrepreneur Of The Year, för att ha "brutit ny mark i en mogen och stillastående bransch".

Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Axjo Plastic AB

(Axjo Plastic AB)

Telefon: 0371586730
Mail: sales@axjo.com

Besöksadress:
Svarvargatan 6
33238
GISLAVED

Postadress:
Svarvarg. 6
33238
Gislaved

Webbadress:
www.axjo.com