Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 23 Onsdag 7 juni Grattis Robert, Robin
Valuta
EUR 11.68 0.05 0.052
GBP 13.57 -0.01 -0.005
USD 10.92 0.07 0.068
BÖRSEN 09:00
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Utmaningen skapar ett sammansvetsat team

Fyra månader efter branden är Axjo tillbaka i nära full produktion. Nu väntar nästa mål – återuppbyggnaden av nya lokaler med invigning hösten 2020.


– Vi har blivit starkare tillsammans. Alla anställda har gått in i utmaningen till hundra procent och verkligen ställt upp för att bygga upp Axjo igen, säger Aldin Avdic, Chief Sales Officer.

Han är överväldigad över hur starkt stöd de också fått utifrån, både från underleverantörer och kollegor.

– Vi är tacksamma över att få jobba i den här regionen. Redan dagen efter hörde folk av sig och sa att de kunde hjälpa oss eftersom de hade ledig kapacitet, vilket gör en lite tårögd!

 

En enda stor Axjo-familj. Alla anställda har slutit upp för att återuppbygga verksamheten på bästa sätt.

 

 

”Vi trodde aldrig att vi själva skulle drabbas”

 

Det var natten till den 24 april som larmet gick hos Axjo Plastic i Gislaved. En förpackningsmaskin i en av monteringshallarna hade fattat eld och branden spred sig snabbt. Tre av fyra produktionshallar förstördes liksom en nyinredd kontorsvåning.

– Allt vändes upp och ner från en dag till en annan. Vi trodde aldrig att vi själva skulle drabbas även om vi alla är medvetna om att det kan hända, konstaterar Aldin.

 

Branden den 24 april förstörde tre av fyra produktionshallar. Nu ska Axjo 3.0 byggas upp med beräknad inflyttning på senhösten 2020.

 

 

Lagret blev tillfällig produktionshall

 

Målet att vara tillbaka i full produktion efter semestern sattes tidigt och har i princip uppnåtts när GnosjoRegion.se kommer på besök.

– Vi fattade ett snabbt beslut att tömma vårt lager och flytta över de maskiner som inte blev förstörda av branden. Här har vi fått en tacksam provperiod där vi kan testa flöden på ett nytt sätt inför flytten till nya lokaler, säger Aldin.

 

Back in business. Lagerlokalen har byggts ut, försetts med fyra lastportar samt isolerats för att fungera som produktionshall över vintern, berättar Aldin Avdic.

 

Viktig dialog med kunder

 

Dialogen med kunder har varit viktig under den här tuffa tiden.

– Vi gick direkt ut med informationen om att vi hade drabbats, men att vi också hade en plan. Visst har vi haft lite leveransförseningar, men inte en enda leverans har uteblivit och vi har behållit alla våra kunder, säger Aldin.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och AxjoKONTAKTUPPGIFTER

Axjo Plastic AB

(Axjo Plastic AB)

Telefon: 0371586730
Mail: sales@axjo.com

Besöksadress:
Svarvargatan 6
33238
GISLAVED

Postadress:
Svarvarg. 6
33238
Gislaved

Webbadress:
www.axjo.com