Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47 Söndag 27 november Grattis Astrid, Asta
Valuta
EUR 10.88 0.04 0.042
GBP 12.65 0.04 0.042
USD 10.46 0.05 0.052
BÖRSEN 17:30
0.32%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Här är det tusendelar som räknas

Effektivare, säkrare och med ännu större precision – Lannaföretaget BHV Verktyg har investerat i anpassade lokaler och smarta automationslösningar.

 

Den tillbyggda fabrikslokalen är en upplevelse i sig. Här har delägarna Ulf och Magnus Hjalmarsson gått ett steg extra för att skapa en tempererad produktionsmiljö som i sin tur säkerställer precisionen på de detaljer som tillverkas. För när man levererar formverktyg, avgängningsverktyg och dubbelgjutningsverktyg upp till 3 ton är det tusendelar som räknas.

 

Avancerad automationscell ger ökad kapacitet

 

– Vi har kravställande kunder inom formsprutningsindustrin och med den här investeringen i en ny automationslösning blir vi både effektivare, säkrare och kan leverera ännu högre precision, säger Magnus. Det handlar om en avancerad automationscell från GF som rymmer en 5-axlig fräsmaskin, en sänkgnistmaskin, en mätmaskin och en robot som betjänar alla tre maskinerna.

– Vi fräser elektroder, sänkgnistar insatser och mäter i en och samma cell. Det här är en unik konfiguration som verkligen ökar vår kapacitet, konstaterar Ulf.

 

Den nya automationscellen från GF ger en effektivare och säkrare produktion med maximal precision, säger Magnus och Ulf Hjalmarsson, ägare BHV Verktyg.

 

Legoproduktion av precisionsdetaljer

 

Den nybyggda hallen rymmer totalt fyra 5-axliga fräsmaskiner, en hårdsvarv, två sänkgnistar och en mätmaskin. I huset har man även trådgnistar, hålgnistning, slipning och lasersvetsning samt en konstruktionsavdelning som man just nu söker förstärkning till.

– BHV växer hela tiden, vi automatiserar, blir mer effektiva och kan erbjuda ännu bättre kvalitet. Och vi har god kapacitet som gör att vi också kan erbjuda legoproduktion av precisionsdetaljer, säger Ulf.

 

 

Sebastian Bengtsson och Daniel Röjsel är nyanställda hos BHV, som fortsätter att växa då man rekryterar en konstruktör.

 

”Sveriges bästa verktygsmakare”

 

BHV har tagit emot priset som Sveriges bästa verktygsmakare inom Swedish Plastic Industry Awards. Känsla, noggrannhet och över snart 60 års erfarenhet av verktygstillverkning är en svårslagen kombination. Något som också märks på inkommande förfrågningar.

– Under våren fick vi jättemånga förfrågningar från helt nya kunder och vi hoppas och tror att det under hösten ska bli affärer på detta, säger Magnus.

 

”Vi har väldigt duktig personal, ett gott gäng som vill framåt!” säger Ulf Hjalmarsson.

 

 

 

Fakta BHV VERKTYG AB

BHV Verktyg AB konstruerar och tillverkar formverktyg för industriellt framställda detaljer, från idé till färdig produkt.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion & BHV VerktygKONTAKTUPPGIFTER

BHV Verktyg AB

(BHV Verktyg AB)

Telefon: 0370-83890
Mail: info@bhv.se

Besöksadress:
Gnistv. 1 lanna
33374
BREDARYD

Postadress:
Gnistv. 1 lanna
33374
Bredaryd

Webbadress:
www.bhv.se