Vecka 48 Lördag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

De tar trådbockningen till nya höjder

Med egentillverkade maskiner och smarta automationslösningar visar Delex vägen för framtidens trådbockning. Effektivt, flexibelt och ekonomiskt.
I grunden handlar det om ett hantverk med djupa rötter just i Gnosjöregionen, men Delex Teknik AB har med ett extra mått småländsk klurighet lyckats ta trådbockningen in i framtiden.
 
Delex erbjuder modern, automatiserad trådbockning med integrerade processer för efterbearbetning.
 
 

Hög automationsgrad optimerar produktionen

Ett besök i produktionshallen imponerar: 18 fribockningsmaskiner, 8 maskiner för verktygsbunden produktion och därtill ett antal specialmaskiner. Man tillhandahåller även tjänster inom svetsning, pressning, montering. Automationsgraden är hög vilket förklarar den ökade omsättningen med bibehållen lönsamhet.
- Vi omsatte 77 miljoner förra året och prognosen för i år ligger på närmare 85. Det är den tillväxttakt vi har haft de senaste åren, säger vd Erik Forsberg.
 

Generationsskifte i familjeföretaget

För sex år sedan tog Erik över familjeföretaget Delex tillsammans med sin svåger Sebastian Mårtensson. Sedan dess har de arbetat aktivt för att utveckla verksamheten och bredda maskinparken med ännu smartare lösningar.
- Vi erbjuder en kreativ process där fokus ligger på innovation, produktionsteknik och funktion, säger Sebastian Mårtensson.
 
På väg mot framtiden! För sex år sedan tog Sebastian Mårtensson (tv) och Erik Forsberg (th) över familjeföretaget Delex Teknik AB.
 
 

Integrerade processer lockar kunden

Delex tillverkar merparten av sina bockmaskiner själva för att erbjuda kunden optimala produktionslösningar som inkluderar allt ifrån produktutveckling och prototyptillverkning till bockning, efterbearbetning och montering.
- Svetsning, pressning och ändformning - allt kan integreras i cellen för optimal effektivitet både vad gäller produktion och kostnad. Genom vår fabrik i Polen som har utrustning för plåtbearbetning kan vi också leverera helhetslösningar som innefattar plåtdetaljer, säger Erik
 
 
Delex tillverkar sina egna bockmaskiner för att kunna erbjuda kunden optimala produktionslösningar. Här är delar till en ny bockmaskin.
 
 

Toolflex - egen uppfinning med nytt patent

Delex är legotillverkare med bred kundbas inom bl.a. fordonsindustri, möbelindustri, byggindustri och butiksinredning. 
Ett annat affärsområde är det egna redskapshållarsystemet Toolflex.  
- En ny generation hållare med nytt patent stärker vår roll som marknadsledande på den här typen av redskapshållare, säger Erik.
Toolflex säljs i mer än 40 länder och används framför allt inom städbranschen. Ordning och reda - made in Gnosjöregionen.
 
Nytt patent på välkända redskapshållaren Toolflex! Madeleine Andersson har varit med sedan lanseringen i början av 1980-talet. Idag säljs den i mer än 40 länder.
 
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Delex Teknik AB

(Delex Teknik AB)

Telefon: 0370374600
Mail: info@delex.se

Besöksadress:
Forsnäsv.
33172
Forsheda

Postadress:
Forsnäsv.
33172
Forsheda

Webbadress:
www.delex.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår