Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Framtidssatsningar hos Delex i Forsheda

Nyinflyttade i tillbygget och med nya affärer både på trådsidan och för Toolflex siktar Delex mot ett spännande nytt år – då man också fyller 50.

 

 

– Vi firar 50-årsjubileet med att hela firman åker på skidsemester i Branäs, berättar Erik Forsberg, vd och delägare av Delex i Forsheda.

 

Redo för Delex 50-årsjubileum – och rustade för framtiden. Erik Forsberg (tv) och Martin Brandt. 

 

 

40-årsfest på 4 000 kvadrat


Firat har man även gjort under 2023 då det egna varumärket Toolflex fyllde 40. Då bjöds till stor fest för anställda och deras familjer samtidigt som man passade på att inviga tillbygget med 4 000 kvm ny lageryta.
– Det blev klart efter semestern och har hjälpt oss att optimera flöden i hela fabriken. In- och utlastning har blivit mer effektiv med nya dockningsstationer för container och vi har frigjort produktionsyta som gör det möjligt att få in fler maskiner, berättar Martin Brandt, marknadschef.

 

4 000 kvm ny lageryta ger optimerade flöden i hela fabriken.

 

 

Energieffektivisering och nya affärer


I samma veva som tillbygget gjordes en omfattande satsning på energieffektivisering med nya värmepumpar, nya borrhål och ny ventilationsanläggning.
– Vi tar nya affärer på trådsidan, både till kunder i närområdet och i vår polska fabrik där vi tagit ett nytt projekt med sätesdetaljer som ska sitta i BMW, berättar Erik.
– Läget är stabilt och vi har bra att göra, även om vi är ödmjuka inför att det kan ändras snabbt.

 

Från Forsheda och ut i hela världen. Med nya kontor i tillbygget kan logistikteamet planera in- och utleveranser på ett ännu bättre sätt. Fr v: Simon Kveldstad, Rebecka Thorén och Liisa Fransson.

 

 

Lanserar ny produkt inom Toolflex


När GnosjoRegion.se kommer på besök jobbar man på en helt ny produkt inom Toolflex-sortimentet, en servicevagn utrustad med Toolflex skensystem och med många ingående detaljer av bockad tråd och plåt som ska svetsas och lackas.
– Hjul, handtag, rör och fästelement köper vi lokalt här i regionen. Vi försöker alltid att hålla oss i närområdet med sådant vi inte kan lösa själva i huset, säger Erik.
En första order på 400 vagnar ska snart levereras till Toolflex största kund i USA.

 

Toolflex har fyllt 40 och sortimentet växer. Anette Perälä visar senaste tillskottet i Toolflexfamiljen – en servicevagn baserad på Toolflex skensystem.

 

 

Fakta
DELEX TEKNIK AB – Legotillverkning inom tråd- och bandbockning med tekniskt avancerade detaljer till fordonsindustri och möbelindustri.
Egen produkt: System Toolflex.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Delex Teknik AB

(Delex Teknik AB)

Telefon: 0370374600
Mail: info@delex.se

Besöksadress:
Forsnäsvägen 11
33172
Forsheda

Postadress:
Forsnäsvägen 11
33172
Forsheda

Webbadress:
www.delex.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår