Vecka 49 Torsdag 7 december Grattis Angela, Angelika
Valuta
EUR 11.21 -0.07 -0.067
GBP 13.08 0.00 -0.003
USD 10.39 -0.09 -0.092
BÖRSEN 17:30
-0.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Storsäljaren Toolflex – Made in Forsheda

De är legoleverantörer inom avancerad trådbockning men de är också produktägare. Med Toolflex når Delex ut till 40 länder runt om i världen.

 

 

– Folk som passerar här och ser vår fabrik vet kanske inte om att vi faktiskt producerar och säljer 1 miljon redskapshållare om året. Toolflex omsätter cirka 30 miljoner och säljs i över 40 länder, berättar Martin Brandt, marknadschef Delex.

Den smarta redskapshållaren är en egen uppfinning som lanserades i början av 1980-talet för att skapa ordning och reda för professionella aktörer inom städbranschen. Men intresset har ökat kraftigt även på privatsidan. Inte minst under pandemin när alla hemmafixare fick mer tid att sortera, organisera och renovera.

 

Smart, smidigt och snyggt. Patentet registrerades 1983 av Bengt Forsberg, grundare av Delex Teknik AB i Forsheda. Idag säljs Toolflex över hela världen. 

 

Utökat sortiment och ny webshop

 

– Vi har jobbat hårt med marknadsföring i villatidningar och trädgårdsmagasin, och efter semestern släpps en ny hemsida med ny webshop, berättar Martin.

Dessutom har sortimentet utökats med fler färger och fler tillbehör. Till exempel kan du också fästa handskhållare, handspritshållare och slanghållare i skenan med snäppsystem.

– Vi använder vår kunskap inom trådbockning för att utveckla Toolflex och tillverka de här tillbehören, berättar Erik Forsberg, vd och delägare Delex.

– Dessutom är det kul att vi också nu kan erbjuda Toolflex i fler färger. Många lägger pengar på att köpa snygga, designade redskap och då är det kul att vi kan hjälpa kunder att matcha upp det med lite färg i garaget, säger Erik.

 

Slanghållare på gång. Erik Forsberg och Oscar Karlsson visar nya tillbehör som tagit form i Delex högeffektiva trådbockningsanläggning.

 

Full fart på monteringen av Toolflex. Linda Wickman är en av tiotalet medarbetare som monterar och packar.

 

Snart dags för tillbygge

 

Försäljningen av Toolflex ökar, och det gör även försäljningen på legosidan. 500 pallar av utgående gods omsätts varje vecka och lagerpersonalen ser fram emot det tillbygge som är på gång.

– Vi har köpt mark, fått bygglov och tar just nu in anbud på bygget, berättar Erik.

Expansionen innebär att de två lagertält som nu står uppställda på baksidan av fastigheten ska ersättas av 4 000 kvm lager och framtida produktionsyta.

– Vår plan är att fortsätta växa, stabilt och långsiktigt, med bibehållen lönsamhet, säger Erik.

 

Lagerhjältarna. 500 pallplatser med utgående gods omsätts varje vecka. Snart kommer tillbygget med 4 000 kvm lageryta att dra i gång.

 

 

 

FAKTA
Delex Teknik – legotillverkning inom tråd- och bandbockning med tekniskt avancerade detaljer till fordonsindustri och möbelindustri. Egen produkt: System Toolflex.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Delex

 KONTAKTUPPGIFTER

Delex Teknik AB

(Delex Teknik AB)

Telefon: 0370374600
Mail: info@delex.se

Besöksadress:
Forsnäsv.
33172
Forsheda

Postadress:
Forsnäsv.
33172
Forsheda

Webbadress:
www.delex.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår