Vecka 09 Söndag 3 mars Grattis Gunborg, Gunvor
Valuta
EUR 11.19 -0.02 -0.021
GBP 13.06 0.00 0
USD 10.32 -0.05 -0.053
BÖRSEN 17:30
0.65%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Flexibilitet och tekniskt kunnande i topp

Det går uppåt för Eboss, inte minst inom automatpressning som ökar kraftigt. Under hösten förstärker man också marknadssidan med en ny säljare.

  

– Eboss har en flexibilitet och ett tekniskt kunnande som få företag i bygden. Mottot är att alltid vara snabbast och bäst, det vill säga ledtider som är otroligt korta och en kvalitet som är oslagbar, säger Fredrik Stigefelt som nu under hösten har börjat arbeta som ny säljare för Eboss.

 

”Vi kommer att satsa på nya tillverkningsområden och material i framtiden som gör Eboss till en ännu mer komplett leverantör” säger Fredrik Stigefelt, ny säljare.

 

Familjeföretaget Eboss är stora inom automatpressning och automatstansning i följdverktyg, konstruktion och verktygstillverkning men också djupdragning, trumling och tvättning.
– Nu senast har vi utökat vår kapacitet på verktygssidan med en ny fräs, en Hyundai WIA F500 plus, berättar delägare Thomas Eliasson.

 

En ny fräs från Hyundai utökar Eboss kapacitet på verktygssidan, berättar delägare Thomas Eliasson.

 

Flexibilitet och bredd i huset


Bredden är stor vad gäller presskraft och valfrihet mellan manuella eller automatiserade excenterpressar och hydraulpressar. CNC-bearbetning i fleroperationsmaskiner kan hantera arbetsstycken upp till 1 270 x 508 x 635 mm.

 

För kvalitetssäkring har man i huset en mätmaskin som håller koll på toleranserna både med hjälp av laserscanning och probe-mätning.
– Vi kan scanna detaljer direkt mot cad-underlag vilket är extra bra vid detaljer med komplicerade ytor som är svåra att mäta med probe, säger Thomas Eliasson.

 

Eboss är stora inom automatpressning och automatstansning i följdverktyg.

 

Möter konkurrensen från låglöneländerna


Flera kunder som tidigare producerat i Östeuropa och Kina har valt att förlägga den hos Eboss i Nissafors.
– Man har saknat närheten till den lokala marknaden. Fördelarna är många med en leverantör som agerar globalt men är lokalt förankrad, säger Thomas Eliasson.


Nyligen har man tagit hem en stororder där man anlitats av en stor aktör inom kraftindustrin för att tillverka detaljer inom elförsörjning.
– Flexibiliteten är vår styrka, vi har en bra prisbild och är leveranssäkra – och vi sätter alltid kundens framgång i första hand, säger Thomas Eliasson.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Bild: Gabriella Mellergårdh och Eboss ABKONTAKTUPPGIFTER

Eboss AB

(Eboss AB)

Telefon: 0370-30 73 00
Mail: info@eboss.se

Besöksadress:
Motorvägen 1
33592
NISSAFORS

Postadress:
Motorv. 1
33592
Nissafors

Webbadress:
www.eboss.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår