Vecka 25 Fredag 21 juni Grattis Alf, Alvar
Valuta
EUR 11.24 0.00 -0
GBP 13.28 -0.01 -0.009
USD 10.49 -0.01 -0.01
BÖRSEN 17:30
0.9%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Framtidens mest hållbara plåtfabrik

Till sommaren ska Eboss nybygge i Hestra stå klart för inflyttning. Här växer en ultramodern produktionslokal fram – med sikte på solcellsbranschen.

 

 

– Vi har lagt mycket tid på produktutveckling tillsammans med vår kund inom markspjut. Här i Hestra kommer vi att producera deras nya sortiment för solcellsbranschen, med markstativ och kompletta underreden för stora solparker, säger Thomas Eliasson.

 

I Eboss nya produktionsanläggning kommer man framför allt att satsa på tillverkning riktad till solcellsindustrin med fokus på stora solparker.

 

 

Omsättningsökning även i år

 

Thomas äger och driver familjeföretaget Eboss i Nissafors tillsammans med sin bror Stefan. Med bred uppsättning inom automatpressning, från produktutveckling och laserskärning till montering och leverans av kompletta och komplexa produkter, har Eboss sett en kraftig tillväxt under de senaste åren. Även 2023 ser ut att bli ett rekordår.
– Som det ser ut nu ökar vi nog med ungefär 10 procent, konstaterar Thomas.

 

Starka inom energi- och kraftindustri


Energi- och kraftindustrin är tillväxtbranscher där Eboss gjort strategiska satsningar tillsammans med sina kunder. Förvärvet av Malmqvist Produktion i Alvesta under våren 2023 bidrar också till uppgången.
– Vi köpte inkråmet vilket också innebar att det följde med kunder och jobb inom kraftindustrin där vi redan är starka idag, säger Thomas.

 

Flyttar jättepress från Forsheda till Hestra


Så nybygget i Hestra kommer lägligt i tiden. Den 12 meter höga byggnaden på

4 300 kvm utgörs av tre stora hallar där två kommer att användas för produktion och den tredje hallen för lager. Här bereds plats för automatpressarna som idag står i Forsheda.
– Dels är det vår 800-tons Zani excenterpress, dels är det den nya 200-tons pressen som vi köpte i somras för att vi inte räckte till i kapacitet. Nu flyttar vi båda pressarna till Hestra och flyttar även över fyra pressar från Nissafors där vi är väldigt trångbodda idag, säger Thomas.
Även om bygget ännu inte är inflyttningsklart så ser Thomas vidare mot framtiden:
– Tomten ger oss möjlighet att bygga upp till 20 000 kvm.

 

Två 20-tons traverser har redan installerats i maskinhallen där sex pressar ska installeras.

 

4 300 kvm har redan vuxit fram, men tomten strax utanför Hestra ger plats för en betydligt större anläggning i framtiden, konstaterar Thomas Eliasson.

 

 

 

Fakta: EBOSS AB – Automatpressning och laserskärning till alla typer av applikationer. Eboss levererar hela vägen från prototyp till serieproduktion.

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Eboss & Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Eboss AB

(Eboss AB)

Telefon: 0370-30 73 00
Mail: info@eboss.se

Besöksadress:
Motorvägen 1
33592
NISSAFORS

Postadress:
Motorv. 1
33592
Nissafors

Webbadress:
www.eboss.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår