Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.57 -0.02 -0.017
GBP 13.55 -0.01 -0.005
USD 10.89 0.00 0.002
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Rekordår igen hos automatpressarna

Tillväxt, investeringar och framtidstro präglar familjeföretaget Eboss i Nissafors. Nu pågår bygget av en helt ny produktionsanläggning i Hestra.

 

 

– Vi satsar och lägger grunden för framtidens mest hållbara plåtfabrik, förklarar Fredrik Stigefelt.

På den 30 000 kvm stora tomten i utkanten av Hestra bygger Eboss en 4 000 kvm produktionshall som ska stå färdig senast försommaren 2024.

– Till att börja med kommer vi att flytta över vår 800-tons presslina som står i Forsheda. Vi kommer också att flytta över de stora pressarna härifrån Nissafors men behåller laserskärningen för att bygga ut steg för steg i Hestra, berättar Fredrik.

 

Eboss expanderar med nybygge på en 30 000 kvm stor tomt i Hestra.

 

Laserskärning och automatpressning från prototyp till serieproduktion. Familjeföretaget Eboss växer.

 

Nya samarbeten med lokala företag

 

Eboss har flera goda år bakom sig med omsättningsrekord 2021 och nytt rekordår igen 2022.

– Vi har vuxit med befintliga kunder – flera stora kunder som har växlat upp – men vi har också hittat en hel del nya kunder och samarbeten också. En stor del av den ökningen är samarbeten med lokala företag här i Gnosjöregionen och det är väldigt roligt att vi hittar varandra, säger Fredrik.

Ökningen lokalt rör sig framför allt om affärer som tagits hem från Asien.

– Allt fler söker leverantörer i närområdet och tillsammans kan vi gå ihop och utveckla affärerna. Vi har flera kunder som också är leverantörer till oss, säger Fredrik.

 

Efterfrågan på sammansatta produkter ökar. Eboss producerar plåtdetaljerna, köper andra ingående komponenter lokalt och levererar en komplett artikel till kund.

 

Ser positivt på framtiden

 

Rekordåret 2022 landade omsättningsmässigt på cirka 115 miljoner kronor, detta trots att materialpriserna delvis sjunkit.

– Vi märkte en liten avmattning i november-december men så har det också sett ut historiskt. Det kommer att kicka igång igen, vi känner ingen oro eftersom vi jobbar med stor bredd mot flera olika segment, säger Fredrik.

Det handlar bland annat om kunder inom elektrifiering och infrastruktur liksom fordon, medicin, livsmedel och allmän industri.

– Vi ser väldigt positivt på framtiden och jobbar mycket på hållbarhets­projekt inom olika områden som sänkt energiförbrukning och rationell hantering av skrot, säger Fredrik.

 

Tummen upp hos Eboss. ”Vi ser väldigt positivt på framtiden och bygger en helt ny fabrik i Hestra”, säger Fredrik Stigefelt.

 

 

 

FAKTA
Eboss – automatpressning och laserskärning till alla typer av applikationer. Eboss levererar hela vägen från prototyp till serieproduktion.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & EbossKONTAKTUPPGIFTER

Eboss AB

(Eboss AB)

Telefon: 0370-30 73 00
Mail: info@eboss.se

Besöksadress:
Motorvägen 1
33592
NISSAFORS

Postadress:
Motorv. 1
33592
Nissafors

Webbadress:
www.eboss.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår