Vecka 09 Söndag 3 mars Grattis Gunborg, Gunvor
Valuta
EUR 11.19 -0.02 -0.021
GBP 13.06 0.00 0
USD 10.32 -0.05 -0.053
BÖRSEN 17:30
0.65%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

”Vi har lösningar som kunden behöver”

Eboss breddar kunderbjudandet rejält. Pressarna får sällskap av en 12kW fiberlaser – bland de första i Sverige och absolut kraftigaste på marknaden.


– Automatpressning handlar om stora volymer. Nu breddar vi oss för att kunna ta mindre serier och även tjockare detaljer som kunden kanske vattenskurit tidigare, men där vi kan erbjuda ett konkurrenskraftigt alternativ, säger delägare och projektledare Thomas Eliasson.

 

Med kunder inom tunga fordon och kraftindustri handlar det om att investera och satsa för att ligga i framkant, menar Thomas.

– Med den här fiberlasern kan vi skära upp till 30 mm i stål och rostfritt, upp till 20 mm i aluminium och upp till 10 mm i koppar.

 

Det är en kraftfull maskin som skär i tjocklekar upp till 30 mm. ”Det här ger oss en helt ny målgrupp av kunder” säger Thomas Eliasson.

 

 

Utökar med helt ny teknologi

 

– Det här är en jätteinvestering från vår sida i en teknologi som vi aldrig jobbat med tidigare. Nu utökar vi rejält, konstaterar Fredrik Stigefelt, säljchef.

Man har bland annat anställt en produktionschef med bakgrund direkt från fordonsindustrin som implementerar leanprinciperna i produktionen och nu rekryteras ytterligare personal för bemanning av fiberlasern.

 

 

Tekniklyft på företaget. Med fiberlasern öppnar Eboss för en helt ny teknik i huset, samtidigt som man fortsätter att utveckla automatpressningen.

 

 

Tre maskiner i en

 

Anläggningen som tagit plats hos Eboss i Nissafors är en 12kW fiberlaser från Bystronic, ByStar Fiber, tillsammans med utrustning för plåthantering och detaljplock i form av ByTrans Cross och BySort.

– Det är egentligen tre maskiner i en, och själva fiberlasern är en av de första 12kW som vi installerar i Sverige, säger Andreas Claesson från Bystronic som är på plats för att övervaka installationen. Eboss har också investerat i en Xpert 80 kantpress från Bystronic.

 

Bystronic installerar en ByStar Fiber 12kW hos Eboss i Nissafors. ”Det är speciellt, särskilt eftersom man är en ny aktör inom laserskärning” säger Andreas Claesson, Bystronic, här tillsammans med Fredrik Stigefelt (tv) och Thomas Eliasson (th).

 

”Vi ska bli bäst”

 

Familjeföretaget Eboss grundades i början av 1990-talet av fyra bröder, varav Stefan och Thomas Eliasson driver verksamheten vidare idag. Med dagens 15 anställda och en omsättning på 67 miljoner har man ett tydligt mål:

– Vi ska bli bäst i branschen med en toppmodern anläggning. Nu ligger vi helt rätt för att attrahera nya kunder och nya affärer, säger Fredrik Stigefelt.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Eboss AB

(Eboss AB)

Telefon: 0370-30 73 00
Mail: info@eboss.se

Besöksadress:
Motorvägen 1
33592
NISSAFORS

Postadress:
Motorv. 1
33592
Nissafors

Webbadress:
www.eboss.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår