Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.69 0.01 0.01
GBP 13.92 0.02 0.025
USD 10.79 0.03 0.025
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Framtidsspaning med fjädern i centrum

Ewes vd Anton Svensson är övertygad - i framtidens teknik kommer stålfjädern alltjämt att vara ett oumbärligt konstruktionselement. 
Under våren är en ny pack- och monteringslinje på väg in hos fjädertillverkarna Ewes AB i Bredaryd. Packlinjen är en del av en stor order som i sin tur ingår i en av fordonsindustrins satsningar på grön teknik. Det är en investering på över 1 miljon och ett viktigt steg i Ewes automationsstrategi.
 
Snart kommer Ewes nya pack- och monteringslinje att vara på plats. Stefan Andersson, ny produktionschef, ser fram emot en spännande vår.
 

Möjligheter med grön teknik

- Grön teknik är oerhört spännande och har ett allt tydligare värde eftersom millennials lever som man lär och är konsekventa på ett helt annat sätt än tidigare generationers konsumenter. Det ska bli jättespännande att se hur Ewes, 83 år, hänger med i den här utvecklingen och hittar vår unika sellingpoint, säger Anton.
 

Grundmaterialets fördelar

Konkurrenskraften ligger i naturmaterialet och fjäderns unika konstruktion, menar Anton. 
- Jag tror att vi kommer att få se fler och fler konstruktörer som inser fördelarna med grundmaterialet järn och kolstål - konstruktörer som förhoppningsvis får mandat och utrymme att jobba med fjädern som konstruktionselement, säger Anton.
 
 
Stålfjädern har framtiden för sig! Konkurrenskraften ligger både i material och konstruktion, menar vd Anton Svensson.
 

Inbyggda fjädrande funktioner

Även inom additiv tillverkning tror Anton att vi i framtiden kommer att få se mer av fjädrande egenskaper.  
- Jag kan mycket väl se framför mig hur man kommer att printa ut metallstrukturer med inbyggd fjädrande funktion, eller kombinerade tekniker där en befintlig fjäder byggs på.
 

Partnerskap för ökad konkurrenskraft

Ewes väg till framtiden bygger på det viktigaste kapitalet man har - de anställda. Just nu görs omfattande satsningar på validering, internutbildning och personalutveckling, bland annat genom ett samarbete med Campus Värnamo.
- Att utbilda och lyfta befintlig personal istället för att bara jaga ny är ett viktigt sätt att boosta våra anställda och upptäcka att vi faktiskt kan sitta på resurser som vi inte använder. Personalen är en guldgruva, säger Anton.
 
Trivs på jobbet. Jonas Segerblom har jobbat på Ewes tidigare - och tvekade inte att återvända när möjligheten dök upp att få arbeta med inköp och logistik.
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Ewes AB

(Ewes AB)

Telefon: 0370-86700
Mail: maria.andersson@ewes.se

Besöksadress:
Lundavägen 53
33371
BREDARYD

Postadress:
Lundav. 53
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.ewes.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår