Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.018
GBP 13.13 0.03 0.029
USD 10.36 0.04 0.037
BÖRSEN 12:29
0.73%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Lanserar ett tredje affärsområde

Ewes Engineering vill öka kundnyttan via ekonomiska och funktionsoptimerade lösningar. Nyckeln till framgång - konstruera produkten inifrån och ut.

Tänk till från början så får du en billigare och mer funktionell produkt. Anton Schön, VD, tror starkt på Ewes nya affärsområde Engingeering, en konsulttjänst inom konstruktion.

Levererar funktionslösningar

- Vi är ett bolag som levererar lösningar, inte ett bolag som levererar en fjäder eller en emissionselektrod. Ewes Engineering är ett sätt att få kunderna att inse detta.

Det säger VD Anton Schön, som tror starkt på tjänsten både externt och internt. Från att ha startat i tanken för drygt ett år sedan har det nya affärsområdet nu blivit verklighet och sysselsätter redan en heltidstjänst. Nyckelkunder har informerats och erbjudits konsulttjänster inom konstruktion och produktutveckling och flera projekt är på gång, bland annat inom elektronik och fordonsindustri.

Vill finnas med vid ritbordet

Själva kärnfrågan som tjänsten bottnar i är att hjälpa kunden ringa in produktens funktion. Att finnas med redan vid ritbordet/CAD-skärmen för att skapa en ekonomisk och funktionsoptimerad produkt - inifrån och ut.

- Fjädern i sig är lömsk, den syns nästan aldrig eftersom den i regel är inbyggd i en konstruktion. Men varje fjäder är en kundanpassad produkt fullt ut, och helt avgörande för funktionen. Vi ser tyvärr många exempel på ritningar som inte uppfyller kriterierna för ekonomi och funktion, säger Anton Schön.

Med spetskompetens inom mekanik vill Ewes Engineering komma in redan vid CAD-skärmen för att skapa en ekonomisk och funktionsoptimerad produkt, inifrån och ut.

Spetskompetens inom mekanik

Genom att komma in i ett tidigare skede i produktutvecklingen med spetskompetens inom mekanik och funktion kan Ewes Engineering sänka kostnaderna på sikt för kunden, menar Anton.

- Vi vill leverera fjädern och det som omger den i en sammansatt komponent, vilket vi har gjort de senaste 30 åren. Att ha slutprodukten och funktionen i fokus genererar vinst.

Daniel Karlsson är marknadsansvarig för affärsområdet Engineering.


Text & foto: Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Ewes AB

(Ewes AB)

Telefon: 0370-86700
Mail: maria.andersson@ewes.se

Besöksadress:
Lundavägen 53
33371
BREDARYD

Postadress:
Lundav. 53
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.ewes.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår