Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.36 0.02 0.017
GBP 13.12 0.02 0.023
USD 10.35 0.03 0.029
BÖRSEN 12:49
0.82%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Närproducerat är industrins framtid

Nu går Ewes ut med sitt svenska kvalitetsbegrepp på den tyska marknaden - samtidigt som man stärker produktionen med ökad automation.
Anton Svensson, vd, är imponerad över hur livsmedelsindustrin lyckats i sina kampanjer för närproducerat. Kanske är svenskarnas stöd till mjölkbönderna något industrin kan lära av. 

Istället för gängse metod bland inköpare att leta utanför landet borde man börja inom Sveriges gränser, menar Anton, eftersom vi har så bra resurser och tillgångar inom industrin.

Ewes AB expanderar på den centraleuropeiska marknaden inom alla affärsområden. "Vi har möjlighet att möta marknaden med rejäla volymer" säger vd Anton Svensson.

Viktigt vara nära kunden

- Stöd svensk industri, köp svenskt! Fråga din leverantör om de kan redogöra för hur mycket av din produkt som är svensktillverkad! säger Anton.

Hur går det då ihop med att Bredarydsföretaget Ewes själva har tillverkande enheter i Bosnien och Serbien? Jo, det handlar just om det närproducerade, menar Anton.

- Vi vill vara nära kunden. Våra produkter ska inte ligga och slänga på en lastbil i onödan.
Och nära kunden finns man nu när Ewes tar steget fullt ut på den centraleuropeiska marknaden.

Svensk kvalitet till tysk marknad

- Vi har anställt en tysktalande exportsäljare för att komma ut med våra produkter, vårt svenska kvalitetsbegrepp, på den tyska marknaden, berättar Anton.

Dels handlar det om fjädern, med adderat montage och sourcing av komponenter. Dels handlar det om miljöprodukter.

- Det finns en hel del nedkörda kraftverk och förbränningsstationer i den här regionen. Kontinuerligt driftunderhåll har skjutits på framtiden i krisens fotspår och här har vi möjligheter att möta marknaden med rejäla volymer, säger Anton.

Fortsatt robotisering och automation är ett viktigt led för att effektivisera verksamheten och möta framtidens behov.

Fortsatt robotisering

Ewes fortsätter att utvecklas med sin mix av stålfjäderproduktion, sammansatta produkter (engineering) och miljölösningar (environment). Och man har ett fortsatt rekryteringsbehov av maskinoperatörer.

- Vi trimmar våra verksamheter, robotiserar och automatiserar, så att vi är redo för framtiden, säger Anton.

Ewes AB har öppnat industrihotell och hyr ut såväl produktionsyta som kontorsplatser. Att erbjuda andra företag möjlighet till tillväxt är ett samhällsansvar, menar Anton Svensson.

Hjälper andra företag att växa

Effektivare produktion har medfört att man också utnyttjar lokalerna i Bredaryd mer effektivt. Yta som friställts har man idag gjort om till industrihotell med ett företag som redan flyttat in och ett annat som är på gång. På sikt kommer man även att hyra ut kontorsplatser.

- Vi ser det som ett samhällsansvar att ge förutsättningar för mindre serviceföretag att växa och utvecklas. Det är fantastiskt att kunna erbjuda produktionsyta och på så sätt bidra till expansion och tillväxt hos andra företag.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh & Ewes AB


KONTAKTUPPGIFTER

Ewes AB

(Ewes AB)

Telefon: 0370-86700
Mail: maria.andersson@ewes.se

Besöksadress:
Lundavägen 53
33371
BREDARYD

Postadress:
Lundav. 53
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.ewes.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår