Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.023
GBP 13.14 0.04 0.039
USD 10.36 0.04 0.042
BÖRSEN 12:04
0.75%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Renodlad verksamhet lyfter Ewes AB

Mångmiljonaffärer på Ewes division för miljöprodukter ger positiv styrkraft för hela 2015. "Våra produkter når ut i världen" säger VD Anton Svensson.

Det har hittills varit ett händelserikt år. Verksamheten vid Ferroal i Eslöv har avvecklats för att öka fokus på kärnverksamheten: fjädrar, konstruktion och miljö. Styrelsen har förstärkts med en extern ordförande som "ifrågasätter gamla sanningar och hjälper till att hitta finansiella uppföljningssystem för att se hur vi kan utvecklas ytterligare" förklarar Anton Svensson.


Ökad effektivitet och bättre affärer. "Fördelen med konjunkturläget är att vi lär oss optimera produktionen på ett sätt som ger lönsamhet" konstaterar Ewes VD Anton Svensson.

En flexibel partner

- Vi är inte världens största leverantör men vi är inte världens minsta heller. Ewes är en flexibel leverantör som kunden kan ha en dialog med på riktigt. Och vi börjar bygga upp en kundbas nu som verkligen uppskattar detta, säger Anton Svensson.

Bolagets övergripande mål är att ha en stark och växande verksamhet i Bredaryd med hjälp av satellitverksamheter i Serbien, Bosnien och Kina - där man kommer nära en stor del av kunderna med sin produktion.
- Östeuropa är idag vår selling point, säger Anton Svensson.


Emissionselektroder på väg till Saudiarabien och Ryssland. Rökgasrening är en marknad på konstant uppgång, säger Örjan Dahlstedt, marknadschef Ewes Environment.

Prestigeorder till Saudiarabien

Mångmiljonordrar både till Saudiarabien och Ryssland är kanske det som tydligast signalerar framgången just nu. Ewes Environment har bland annat vunnit en prestigeorder värd över 3,6 miljoner kronor där beställningen omfattar emissionselektroder för rökgasrening som ska levereras till Saudiarabien under slutet av 2014 och under hela 2015.

- Vi är världsledande på det här området. Tack vare kvalitet och pris har vi blivit en självklar leverantör, säger Örjan Dahlstedt, environments marknadschef.


Fjäderproduktionen har sedan starten för snart 80 år sedan varit en viktig del i Ewes verksamhet. Lennarth Swenson avsynar en vridfjäder. 

Oändliga möjligheter på miljösidan

Rökgasfiltrering är en närmast omättlig marknad, menar han. Något som tydliggjordes när USAs president Barack Obama tidigare i somras meddelade att man har för avsikt att minska koldioxidutsläppen från landets elkraftverk med 30 procent fram till 2030.

- Vi är redo att producera emissionselektroder för den amerikanska marknaden, säger Örjan Dahlstedt.


Jan Ingvarsson, teknisk säljare, hittar innovativa lösningar med fjädern som konstruktionselement.

Växande lönsamhet genom Engineering

Affärsområdet Engineering ser också en positiv tillväxt i takt med växande insikt om att resurserna idag är begränsade och att det därför handlar om att optimera funktionen.

- Lönsamheten både för oss och för kunden ligger idag i att leverera mer sammansatta produkter med fokus på konstruktion och design. Fjädern är inte ett fästelement, den är ett konstruktionselement. Och alla tjänar på att vi levererar en bättre funktion till kunden, säger VD Anton Svensson.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Ewes AB

(Ewes AB)

Telefon: 0370-86700
Mail: maria.andersson@ewes.se

Besöksadress:
Lundavägen 53
33371
BREDARYD

Postadress:
Lundav. 53
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.ewes.com



Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår