Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.36 0.02 0.015
GBP 13.13 0.03 0.029
USD 10.35 0.03 0.033
BÖRSEN 12:19
0.72%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Skruvad idé - med fjädern i centrum

Innovationen är lika enkel som genial. Den ljudabsorberande skruven från Akoustos lanseras nu på marknaden i ett samarbete med EWES i Bredaryd.

 

– Den här produkten är genialisk i sin enkelhet och den är ett perfekt exempel på hur vi önskar lösa kundens behov av produkter där fjädern är i centrum, säger Pär Andersson, marknadschef på EWES.

 

En halvering av ljudvolymen

 

Skruven är konstruerad och patenterad av skånska Akoustos AB – en ljudabsorberande skruv som i monterat läge skapar ett litet fjädrande avstånd mellan regel och vägg- eller takskiva. Tester i ljudlaboratorium på RISE i Borås har visat att bara genom att ersätta standardskruvar i en vägg med ljudskruven når man en minskning av ljudnivån med 9 dB.

– Det innebär en effektminskning med hela 87 procent, vilket för det mänskliga örat upplevs som en halvering av ljudvolymen. Dessutom sparar man både material och tid jämfört med andra metoder för ljuddämpning, säger Pär.

 

Ljudskruven från Akoustos ger minst lika bra effekt som akustikprofiler – men är både billigare och mer anpassad för grönt byggande.

 

Tror på dominoeffekt

 

Det var när Nikola Tosic, säljare på EWES, tillsammans med Kjell Svensson, före detta ägare till EWES, läste en artikel om Akoustos innovation som samarbetet tog fart.

– De sökte efter partners för industrialisering och kommersialisering av sin produkt så jag kontaktade dem. När de kom hit till Bredaryd förstod de att vi var rätt företag att samarbeta med, berättar Nikola.

Första installationen av ljudskruven är nyligen gjord i en frisersalong i Lund. Befintlig skruv byttes ut i taket och därtill lades ett extra lager gips, vilket medförde en total minskning av ljudnivån med 10 dB.

– Den här ljudskruven väcker stor uppmärksamhet och vi tror på en riktig dominoeffekt på marknaden, säger Nikola.

 

Ny innovation – med fjädern i centrum. ”Vi tror på en dominoeffekt på marknaden för ljudskruven”, säger Nikola Tosic, säljare EWES AB.

 

Fortsatta investeringar i ny teknik

 

EWES har under våren 2020 fortsatt att utveckla företaget utifrån de tre ledorden kommunikation, automation och teknik.

– Vi har tre nya maskiner på väg in efter semestern och vi har fått igång ny automation på vår slipavdelning. Du måste fortsätta att investera i ny teknik även i svåra tider för att ligga i framkant, säger Pär Andersson.

 

EWES fortsätter att investera i utökad automation och ny teknik. Produktionstekniker Pierre Andersson (tv) och marknadschef Pär Andersson (th).

 

 

 

FAKTA EWES

Ewes erbjuder högeffektiv tillverkning av alla typer av stålfjädrar såsom drag-, vrid- och tryckfjäder, bladfjäder, verktygsfjäder och gasfjäder, band- och bockade tråddetaljer. De har även ett omfattande sortiment av fjädrar i standardiserade dimensioner.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Akoustos ABKONTAKTUPPGIFTER

Ewes AB

(Ewes AB)

Telefon: 0370-86700
Mail: maria.andersson@ewes.se

Besöksadress:
Lundavägen 53
33371
BREDARYD

Postadress:
Lundav. 53
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.ewes.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår