Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Utan fjädrar stannar världen

Koncernen EWES Group når ut över hela världen – och håller världen i gång med sin produktion av fjädrar och sammansatta produkter.

 

Från vibrationsdämpning i handverktyg till fjäderlösningar med kritiska funktioner i medicintekniska produkter och den bil som du har parkerad utanför huset.

EWES stålfjädrar, bladfjädrar och banddetaljer levereras med stabilitet och ökad efterfrågan till kunder runt om i världen – tack vare den flexibilitet och närhet som de tre dotterbolagen i koncernen ger.

 

EWES fjädrar ser till att hålla världen i gång. ”Vår koncern med dotterbolag i Asien och Östeuropa öppnar upp möjligheter”, säger Anton Svensson (tv) och Pär Andersson (th).

 

Försörjer kundernas behov med bredd

 

– Att vi äger fullskaliga fabriker i Serbien och Bosnien och att vi har vår egen personal i Kina har gett många kunder en aha-upplevelser under pandemin. Vi har två starka år bakom oss där vi har kunnat försörja våra kunders behov med bredd, säger vd och delägare Anton Svensson.

 

Prisvärd trading av konstruktionselement

 

Fjädern återfinns i så många fler applikationer än många kanske reflekterat över, eftersom fjädern i regel är inbyggd – men har en kritisk funktion. Under åren har familjeföretaget EWES i Bredaryd, med sina dotterbolag, gått alltmer mot att bli systemleverantörer av produkter med fjädern i centrum.

– Vi kan stödja våra kunder med prisvärd trading av konstruktionselement från Asien och Östeuropa och erbjuda hela leveranssystem med sammansatta produkter, förklarar Anton.

 

Tryckfjädrar, dragfjädrar, vridfjädrar som både absorberar, lagrar och avger kraft när du behöver det. Utan fjädrar stannar världen.

 

”Vi är kundernas möjliggörare”

 

Kundernas efterfrågan på kompletta lösningar, en färdig produkt, växer starkt.

– Och det här har varit ett stort steg för oss, att jobba mer processorienterat med automationslösningar för montering och sammanfogning. Förr sökte vi volym både på detaljer och kunder, idag strävar vi efter partnerskap där vi kan erbjuda konkurrenskraftiga helhetslösningar, säger Pär Andersson, marknadschef.

I grund och botten handlar det om att satsa sin tid på det man gör bäst.

– Många av våra kunder har insett att trading och montering inte är deras kärnkompetens. När vi tar hand om helheten kan vi bli våra kunders möjliggörare, säger Anton.

 

Tack vare dotterbolagen kan EWES erbjuda prisvärd trading och konkurrenskraftiga systemlösningar – men också kostnadseffektiva automationslösningar i Bredaryd.

 

FAKTA EWES

– Vi löser kundens konstruktions- och produktionsbehov av sammansatta komponenter med stålfjädern i centrum.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och EWESKONTAKTUPPGIFTER

Ewes AB

(Ewes AB)

Telefon: 0370-86700
Mail: maria.andersson@ewes.se

Besöksadress:
Lundavägen 53
33371
BREDARYD

Postadress:
Lundav. 53
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.ewes.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår