Vecka 24 Söndag 16 juni Grattis Axel, Axelina
Valuta
EUR 11.25 0.00 0.003
GBP 13.34 0.00 0
USD 10.51 0.03 0.035
BÖRSEN 17:30
-1.36%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

One Partner – inom rör, stål och plåt

Med nya ägare och nytt namn tar Fine Scandinavia greppet om framtidens legotillverkning. Här erbjuds både tankekraft och produktionsresurser.

 

För tre år sedan förvärvades anrika HJ Johanssons Industri AB i Anderstorp av familjeföretaget Kongamek i Tingsryd. Nu har man tagit nästa steg. Företaget som utmärkt sig för sin rörbockning och robotsvetskompetens breddar portföljen ytterligare genom företagsfusion med Kongameks säljbolag och därmed namnbyte till Fine Scandinavia – One Partner.
– Huvudkontoret ligger här i Anderstorp, och nu fokuserar vi på att utveckla, legoproducera och bli världsbäst på rörbockning, säger vd Tomas Engsfelt.

 

HJ Johanssons Industri AB i Anderstorp har fått nya ägare och nytt namn: Fine Scandinavia - One Partner. Från vänster Jonathan Haglund, Tomas Engsfelt och Paul Haglund.

 

Starkt grepp om rörbockning och robotsvetsning


Att Fine Scandinavia – One Partner ingår i en större företagsgrupp skapar nya möjligheter.
– Här i Anderstorp håller vi ett fortsatt grepp om rörbockning och robotsvetsning, och genom Kongamek i Tingsryd och vår partnerfabrik Fine Scandinavia i Vietnam kan vi lösa andra typer av uppdrag och leverera ännu mer av färdiga produkter, säger Tomas Engsfelt.
Fine Scandinavia erbjuder både tankekraft och produktionsresurser till företag som är i behov av utveckling, tillverkning av komponenter och produkter, ökad kapacitet och etablering av distributionskanaler.
– Vi är One Partner! Säger Tomas.

 

Rörbockning i värdsklass. Vd Tomas Engsfelt visar den robotmatade rörbockmaskinen från BLM som i dag går i tvåskift med produktion av detaljer för bilindustrin.

 

Flyttat hem produktion från Asien


Paul Haglund, vd och ägare av Kongamek, är mycket nöjd med utvecklingen i Anderstorp.
– Vi känner jättestor respekt som Tingsrydsbor över att få komma in i den här fantastiska Gnosjöregionen. Och vi känner en stor stolthet över vår svenska produktion. När vi såg hur duktiga man var här i Anderstorp flyttade vi hem tillverkningen av en vagnsserie från Vietnam. Det var roligt att kunna ta hem den produktionen, säger Paul.
Sonen Jonathan Haglund, sales manager Kongamek, instämmer:
– Att vi väljer att satsa på att utveckla Fine Scandinavia i Anderstorp innebär också att vi vill vara med och utveckla den här regionen, säger Jonathan.

 

Fine Scandinavia - One Partner i Anderstorp har ett 20-tal anställda och räknar med att omsätta 58 miljoner under 2018.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Fine Scandinavia AB

(Fine Scandinavia AB)

Telefon: 0371588330
Mail: info@finescandinavia.se

Besöksadress:
åg. 46
33432
ANDERSTORP

Postadress:
åg. 46
33432
Anderstorp

Webbadress:
http://finescandinavia.se/Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår