Vecka 15 Fredag 12 april Grattis Liv
Valuta
EUR 11.6 0.09 0.093
GBP 13.57 0.1 0.101
USD 10.91 0.18 0.185
BÖRSEN 16:29
0.53%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Förvärv med expansion och utveckling

Med nya ägare och ny vd tar Finnvedens Smide språnget mot framtiden. Här erbjuds metallbearbetning med stor maskinpark i modern verkstadsmiljö.

 

Så sent som i november 2020 stod det klart att Värnamoföretaget Finnvedens Smide hade förvärvats av HygapGruppen som därmed breddade sin portfölj inom svetsade konstruktioner, laserskärning och byggnadssmide.

 

Från Thule till Finnvedens Smide

 

Och lagom till våren 2021 presenterar man nästa nyhet. Stefan Knutsson som sedan 2011 arbetat inom ledande befattningar på Thule i Hillerstorp tillträder som ny vd.

– Jag är både stolt och glad över att få ta över som vd på Finnvedens Smide.

Det är ett oerhört starkt och uppskattat bolagsnamn i regionen som jag ser fram emot att få förvalta och utveckla, säger Stefan Knutsson.

 

HygapGruppen gläds över förvärvet – och välkomnar ny vd till Finnvedens Smide. Från vänster: Johannes Gustafsson, Andreas Gustafsson, Stefan Knutsson och Magnus Gustafsson.

 

Starka resurser inom metallbearbetning

 

Stefan tillträdde sin post den 1 april hos Finnvedens Smides i Värnamo. Här på Margretelundsvägen har man byggt upp sin produktionsanläggning med starka resurser inom plåtpressning, laserskärning och svetsning. Kapning och klippning med kraftfulla snitt liksom trumling för komplex geometri utan defekter hör också till kunderbjudandet.

Man utför även byggnadssmide som kundspecifikt hantverk. Men allra viktigast är kompetensen, menar Stefan:

– Bolaget bygger sin framgång de senaste 30 åren på en oerhört stark och kompetent personalstyrka där flera olika områden av plåtförädling skapar kundunika lösningar på ett imponerande sätt. Att värna om just den kompetensen i balans med att hitta nya möjligheter och kunderbjudanden blir en spännande utmaning att axla.

 

Finnvedens Smide är en legoleverantör av kvalitetsbearbetade metalldetaljer till flera olika branscher.

 

 

Strategiskt förvärv av HygapGruppen

 

Det var också den här kompetensen som gjorde att HygapGruppen genomförde sitt andra förvärv under coronaåret 2020.
– Vi befinner oss i en starkt expansiv fas och letar hela tiden efter möjligheter att bredda produkt- och serviceportföljen. Finnvedens Smide ger oss möjlighet att ge en än bredare service till våra kunder, säger Andreas Gustafsson, koncernchef för HygapGruppen.

Den starka ställning som Finnvedens Smide har i Gnosjöregionen, med en trogen kundbas, ger förutsättningar för framtiden, menar Andreas.

– Och vi ser att Stefan, med sina ledaregenskaper och sin långa bakgrund inom tillverkande industri, har ett starkt driv att utmana och möjliggöra expansion och utveckling.

 

Finnvedens Smide erbjuder metallbearbetning i modern verkstadsmiljö.

 

 

FAKTA

Finnvedens Smide är ett kundfokuserat och kundorienterat legoleverantörsbolag för kvalitetsbearbetade metalldetaljer till flera olika branscher. Finnvedens Smide är sedan 2020 en del av Hygapgruppen och bygger sitt utbud på kundfokus och flexibilitet. Vi värdesätter det unika och lägger stor vikt att leverera efter kundens önskemål.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Finnvedens SmideKONTAKTUPPGIFTER

Finnvedens Smide Aktiebolag

Telefon: 0704825527
Mail: stefan@finnvedenssmide.com

Besöksadress:
Margretelundsv. 3 b
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Margretelundsv. 3 b
33134
Värnamo

Webbadress:
finnvedenssmide.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår