Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 15 Tisdag 13 april Grattis Artur, Douglas
Valuta
EUR 10.21 -0.01 -0.006
GBP 11.77 -0.01 -0.009
USD 8.58 0.00 0.003
BÖRSEN 14:34
0.47%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Från idé till packat och klart

Framtidstron spirar hos Gnosjö Plåtindustri. Med nyanställningar och nya maskiner laddar man för uppgång på marknaden för helhetslösningar i plåt.

 

Den nya produktionsteknikern Philip Hernberg har tillträtt under året och samma dag som den nya vikmaskinen installerade så började också Jörg Kloppenburg sin anställning som operatör. Dessutom har vd och delägare Håkan Hägg fått förstärkning från familjen då sonen Linus har börjat jobba i företaget.

– Det känns riktigt kul att få in så många personer som tillför energi, säger Håkan nöjt.

 

Många nyheter hos GPI. Philip Hernberg, ny produktionstekniker, och Jörg Kloppenburg, nyanställd operatör. Även vikmaskinen på bilden är ny i huset.

 

 

”Vi har fått in många nya personer i företaget som tillför energi”, säger Håkan Hägg, här tillsammans med sonen Linus.

 

Investering öppnar för nya kundsegment

 

Tio år efter starten av bolaget har verksamheten vuxit och omsättningen mångdubblats. Även om man känt av konjunkturnedgången i samband med coronapandemin så finns en positiv anda och framtidstro.

– Vi har mycket att räkna på och med den nya maskininvesteringen så öppnar vi även upp för nya kundsegment, säger Håkan.

 

Stark utveckling inom energilösningar

 

Många kunder finns idag inom miljö och energilösningar. Ett spännande område, konstaterar Håkan, och ger exempel på produkter inom allt ifrån batterilagring och ventilation till återvinningsstationer.

– Vår affärsidé bygger på att vi är kundens helhetsleverantör som finns med hela vägen, från idé till packat och klart, säger Håkan.

Maskinparken i huset omfattar stansmaskiner, kantpressar, maskiner för presselement, gängning, nitning och punktsvetsning. Även montering och packning liksom konstruktion sker i huset – och andra kringtjänster eller tredjepartsprodukter samordnar GPI genom sitt nätverk i regionen.

 

Helhetslösningar i plåt – från idé till packat och klart. Det är affärsidén bakom GPI, berättar vd och delägare Håkan Hägg.

 

”En fantastisk bygd att jobba i”

 

– Det här är en fantastisk bygd att jobba i eftersom vi kan lösa det mesta lokalt genom det samarbete som Gnosjöandan står för, konstaterar Håkan.

Att Gårö Plåtprodukter är delägare i företaget tillsammans med Håkan Hägg bidrar också till smarta lösningar som gynnar kunden.

– Samägandet gör att vi kan samordna inköp och även vara mer flexibla när det gäller att tillgodose kundernas önskemål, säger Håkan.

 

 

 

FAKTA GNOSJÖ PLÅTINDUSTRI AB

Plåtbearbetning från idé till packat och klart! Flexibel och modern maskinpark för tunnplåtsbearbetning med hög kvalitet.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Gnosjö Plåtindustri AB

Telefon: 037092460
Mail: info@gpiab.se

Besöksadress:
Gnejsv. 6
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 13
33521
Gnosjö

Webbadress:
www.gpiab.se