Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 43
Tisdag 20 oktober
Grattis Sibylla
Valuta
EUR 10.39 0.02
GBP 11.43 0.02
USD 8.83 -0.01
BÖRSEN 18:42
0.23%

0

Snabbväxare inom plåtindustrin

En modern anläggning med hög automationsgrad och helhetsservice till kunderna - det är det vinnande konceptet bakom Gnosjö Plåtindustri AB, GPI.

- Att vi dessutom har vuxit med befintliga kunder känns som ett styrkebesked. Det är ett gott betyg, säger vd och delägare Håkan Hägg.


Hög automatisering och effektiv produktion är VD Håkan Häggs mål, här vid senaste investeringen av en ny kantpresscell. "Vi gör allt för att lösa kundens problem!" säger Håkan.

Investeringar och nyanställningar

För fyra år sedan startade han GPI som idag har 10 anställda och omsätter drygt 13 miljoner kronor (2014). Bara förra året anställdes flera personer, samtidigt som man investerade i en ny kantpresscell - och ökade omsättningen med 35 procent.

Förklaringen till framgången?
- Vi är flexibla, vi utnyttjar Gnosjöandan och hittar samarbetspartners med samma driv. Då kan vi gemensamt lösa vilka behov och bekymmer kunden än har, säger Håkan Hägg.


Plåtbearbetning är kärnverksamheten, som här i stansmaskinen. Men GPI erbjuder också kunden helhetslösningar för ökad kostnadseffektivitet.

Ekonomiska och praktiska lösningar

Han ser Gnosjö som en fantastisk bygd att jobba i och att vara medlem i GnosjoRegion.se hjälper småföretag att få senaste informationen, synas på webben och få förfrågningar. 
- Även om det handlar om små orter kan regionen erbjuda ett brett spektra av lösningar. Det gäller bara att fråga rätt person. Lever och verkar man lokalt kan man lösa det mesta här i samhället vilket ger vinster både ekonomiskt och praktiskt, säger Håkan Hägg.

Håkan har 25 år bakom sig inom el och industriautomation. När fastigheten på Gnejsvägen - med inkråm av bolag - blev till salu gjorde han en u-sväng i livet, bestämde sig för omstart och köpte anläggningen tillsammans med Gårö Plåtprodukter som äger en tredjedel av företaget. Det var hösten 2010. 


Tre personer jobbar idag heltid med systemleverantörstjänster, som här montering och packning.

Systemleverantörer inom plåt

- Vi bestämde oss för att göra lite mer för kunden. Inte bara leverera en plåtbit utan också förädla, lösa inköp av tredjepartsprodukter, montera, svetsa och paketera så att kunden får en färdig enhet, berättar Håkan.
Hans egen bakgrund inom automation gör att han också vill ta företaget framåt inom det området.

- En hög automationsgrad är målet för att vi ska nå större kapacitet och bättre kvalitet men också för att få mer motiverade medarbetare som känner att vi satsar på utveckling och utbildning, säger Håkan. Just nu byter man exempelvis CAM-program för att bli fabrikatsoberoende vid framtida maskininköp.


Utveckling av personalen, att skapa delaktighet och framtidstro är viktigt hos GPI. "Vi vill satsa på vår personal, skapa delaktighet och visa att vi växer och vill framåt" säger vd Håkan Hägg.

Tar sikte på vvs och bygg

Genom Håkans bakgrund har GPI många kunder inom elbranschen.
- Målet är att etablera sig i fler branscher, vvs och bygg står närmast på tur, där det finns stora behov av inbyggda lösningar där vi kan bistå. Vi är ju lite av innovatörer och uppfinnare, vi löser kundens problem! säger Håkan.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Gnosjö Plåtindustri AB

Telefon: 037092460
Mail: info@gpiab.se

Besöksadress:
Gnejsv. 6
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 13
33521
Gnosjö

Webbadress:
www.gpiab.se