Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Effektivisering ger ökad output

Hos Holmgrens Plast händer det både på fabriksgolvet och i faktiska produkter som tillverkas. Innovationer blir verklighet hos plastproffsen i Gnosjö.

 

Innovativa, komplexa och sammansatta produkter är deras specialitet. Holmgrens Plast har hög omsättning på verktyg till nya projekt och man fortsätter att vara ett attraktivt val för innovatörer inom medicinteknik. Ett exempel är det som började som en ren coronaprodukt men som fått så mycket större räckvidd än så.

 

Innovation för ökad syresättning

 

– Det är en formsprutad och monterad engångsprodukt som effektiviserar syreupptagningen hos en patient, berättar vd och delägare Stefan Holmgren. Syrgastuber väger 25 kg, men med den här utrustningen som väger under kilot och ändå syresätter patienten under lång tid, har även gruvindustri, brandväsende och akutsjukvård fått fler möjligheter att rädda liv.

 

Coronapandemin har medfört ett uppsving för en stor del av plastindustrin, så även Holmgrens Plast. Stefan Holmgren visar en detalj för ökad syreupptagning hos patient. 

 

Fortsatta investeringar i highspeed-maskiner

 

Under verksamhetsåret slog Holmgrens Plast omsättningsrekord och man räknar med en fortsatt ökning även under 2021. Mycket tack vare de senaste investeringarna i helelektriska highspeed-maskiner för tillverkning av förpackningar där efterfrågan fortsätter att öka. Fyra nya maskiner driftsattes under 2020 och när GnosjoRegion.se kommer på besök är ytterligare highspeed-maskiner på väg in.

– Vi har flyttat om halva maskinparken, förbättrat vår infrastruktur och ökat vår omsättning per kvadratmeter. Effektivisering ger ökad output, konstaterar Stefan Holmgren.

 

Flera nya highspeed-maskiner har tagit plats på fabriksgolvet. Här tillverkas bland annat konsumentförpackningar till en kund som valt att flytta hem sin produktion från Asien, berättar Alain Fazakas och Filip Holmgren.

 

Holmgrens Plast har hög förädlingsgrad av många produkter, med en särskild avdelning för montering av elektronikprodukter.

 

 

 

Fakta Holmgrens Plast AB

Vi är proffs på plast! Som teknikälskande företag erbjuder vi avancerad plastproduktion med högklassig produktionsstyrning i flertalet tekniker.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Holmgrens Plast AB

Telefon: 0370332530
Mail: info@holmgrensplast.se

Besöksadress:
Gnejsv. 5
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 200
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.holmgrensplast.se