Vecka 25 Fredag 21 juni Grattis Alf, Alvar
Valuta
EUR 11.24 0.00 -0
GBP 13.28 -0.01 -0.009
USD 10.49 -0.01 -0.009
BÖRSEN 17:30
0.9%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Formsprutningskurvan pekar uppåt

Här firas framgångarna! Holmgrens Plast i Gnosjö utökar produktionen, inviger ett tillbygge på 2 200 kvm och toppar året med omsättningsrekord – igen!

 

 

För fyra år sedan sprängde man 100-miljonersstrecket. Nu visar siffrorna för 2022–2023 att Holmgrens Plast har passerat 200 miljoner.
– Och det måste vi ju fira. Idag blir det smörgåstårta med hela gänget, säger Filip Holmgren, produktionschef.

 

Grattis Holmgrens Plast! Omsättningsrekordet firas med smörgåstårta för hela personalen.

 

 

Växer inom energisektorn och förpackningar

 


Stor bredd av olika tekniker i huset och en stor bredd av kunder inom olika segment är uppenbarligen ett framgångskoncept.
– Vi växer starkt med många av våra befintliga kunder och ser särskilt snabb tillväxt inom energisektorn. Inom förpackning ser vi också växande segment, konstaterar vd Stefan Holmgren.
För att ge kunderna ännu bättre service inom projekt och konstruktion har teamet utökats med Staffan Olofsson. Tillsammans med Niclas Orre jobbar han i nära samarbete med kunderna.
– Mycket handlar om produktionsanpassning av kundens produkt och nu har vi ännu bättre möjligheter att hjälpa till med det, förklarar Staffan och Niclas.

 

Hoppfulla inför framtiden – ja det är man hos Holmgrens Plast i Gnosjö! Fr v: Marie-Louise Holmgren, Filip Holmgren, Stefan Holmgren, Niclas Orre, Staffan Olofsson och Alain Fazakas.

 

 

Plats för helt ny maskinhall

 


För att matcha tillväxten kommer tillbygget på 2 200 kvm väl till pass. Den nybyggda hallen har redan invigts och rymmer det nya färdiglagret liksom nya portar för utlastning. Omflyttningen internt frigör nya utrymmen.
– Vi får en helt ny maskinhall på nästan 1 000 kvm med plats för nio maskiner. Just nu installeras den första, berättar Alain Fazakas, fabrikschef.
Den interna logistiken tar ett rejält kliv framåt med omflyttningen.
– Nu är vi redo för nya, större projekt, säger Stefan Holmgren.

 

Hos Holmgrens Plast i Gnosjö tar många av morgondagens produkter form. Tidigare i år invigdes den nybyggda hallen som nu rymmer färdigvarulager och ny utlastning.

 

 

Steget före med hållbarhetssatsningar

 


Samtidigt pågår intern utveckling med energikartläggning i samarbete med en energikonsult. Energimätning genomförs på all produktionsutrustning och Holmgrens förbereder sig för såväl ISO 50001-certifiering för energianvändning liksom ISCC Plus-certifiering för biokompenserade plastmaterial.
– Det här är ännu inte ett lagkrav men vi vill ligga steget före. Vi utvecklar också system för CO2-kalkyler på alla våra produkter, säger Niclas Orre.

 

 

 

Fakta Holmgrens Plast AB – Välkommen till Holmgrens Plast. Vi är ett teknikälskande företag med passion för produktion av artiklar och produkter i plast.

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Holmgrens Plast

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Holmgrens Plast AB

Telefon: 0370332530
Mail: info@holmgrensplast.se

Besöksadress:
Gnejsv. 5
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 200
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.holmgrensplast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår