Vecka 21 Torsdag 23 maj Grattis Desideria, Desirée
Valuta
EUR 11.62 -0.01 -0.006
GBP 13.65 -0.01 -0.007
USD 10.73 -0.01 -0.012
BÖRSEN 17:30
0.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Från plåt till plast – vinst för miljön

Ny maskinhall, nya miljösmarta kundprojekt och fortsatt hemflytt. – Holmgrens Plast i Gnosjö framtidssäkrar med innovativa och hållbara lösningar.

 

Familjeföretaget Holmgrens Plast har skapat en tydlig profil där man erbjuder unik bredd av tekniker i huset vilket i sin tur bidrar till att man ofta landar komplexa och innovativa projekt, med formsprutning som gemensam nämnare.

 

Det går bra för Holmgrens Plast. ”Vi ligger 5 procent över budget och söker kvalificerad personal till produktionen, både operatörer och ställare”, säger Stefan Holmgren.

 

 

Kraftigt minskade CO2-utsläpp


– Vi har ett nytt, spännande projekt inom köksinredning där vår kund går från plåt till plast vilket i sin tur gör att de sänker sin miljöpåverkan med mer än 140 ton CO2 per år, säger Niclas Orre, teknisk sälj.
I ett annat projekt är Holmgrens Plast delaktiga i bygget av framtidens truck där man formsprutar delar av ett unikt återvunnet brandklassat material.

 

Projekt med teknisk höjd


Kontrollpanelen Zipwake är ett tydligt exempel på bredden och teknikhöjden hos Holmgrens Plast. Nyligen släpptes den allra senaste modellen, där tillverkningen innefattar 1K-formsprutning,
2K-formsprutning, potting, tampotryckning, lasermärkning, programmering och montering.
– 75 procent av allt vi producerar har den här bredden. Det gör oss ganska unika som leverantörer, säger Stefan Holmgren, vd.
Holmgrens Plast plockar hem allt fler affärer från Asien.
– Vi har bland annat en kund som successivt flyttat hem delar av sin produktion och nu tar man hem all formsprutning, berättar Filip Holmgren, produktionschef.

 

Komplexa och innovativa produkter med stor teknikhöjd är vardag hos Holmgrens Plast. Här den senaste Mini-Controller från Zipwake, made in Gnosjö.

 

 

Utökad produktionsyta


För att möta växande behov har Holmgrens Plast utökat produktionsytan med en ny maskinhall med plats för totalt tolv maskiner.
En 29 meter lång travers har installerats för att förenkla vid verktygsbyten och en första formspruta har installerats.
– Här producerar vi 6 000 detaljer i timmen och plockar detaljerna med en egenbyggd automationslösning där vi har återbrukat både robot och transportbanor, berättar Alain Fazakas, fabrikschef.
Som en del av framtidssäkringen har Holmgrens också utökat med fler medarbetare på kontorssidan och man söker efter förstärkning med ytterligare produktionspersonal.

 

Traversen i den nya maskinhallen är 29 meter lång och har 5 tons lyftkapacitet.

 

Den nya traversen klarar upp till 5 ton – och en VD.

 

 

Fakta:
Holmgrens Plast AB – Välkommen till Holmgrens Plast. Vi är ett teknikälskande företag med passion för produktion av artiklar och produkter i plast.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Holmgrens Plast AB

Telefon: 0370332530
Mail: info@holmgrensplast.se

Besöksadress:
Gnejsv. 5
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 200
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.holmgrensplast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår