Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Torsdag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 10.23 -0.05 -0.05
GBP 12.03 -0.02 -0.021
USD 9.04 -0.04 -0.04
BÖRSEN 16:59
-1.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Ökade volymer i växande organisation

Samma år som Holmgrens Plast fyller 30 så passerar man också 100 miljoner i omsättning. Trenden hos kunderna är tydlig – det ska vara Made in Sweden.

  

– Vi ser en stor efterfrågan på bland annat elektronik och miljöprodukter. Vi ökar också inom förpackningsindustri, PUR och 2K. Vi ser också att det blir viktigare och viktigare för våra kunder att det ska vara Made in Sweden, säger Niclas Orre, sales/project manager.

 

 

2K och formsprutning med låskraft upp till 1000 ton skapar möjligheter. Niclas Orre (tv) och Stefan Holmgren (th) visar ett par projekt, bland annat ett hybridsystem för dagvatten och dränering.

 

Fyra nya maskiner

 

Familjeföretaget Holmgrens Plast har under en längre tid förberett för volymökning, bland annat genom att under 2019 utöka maskinparken med fyra nya maskiner.

– En av våra senaste investeringar är en höghastighetsmaskin för tunnväggigt gods. Vi satsar också på att utöka inom 2K eftersom allt fler konstruktörer anammar den här lösningen, säger vd och delägare Stefan Holmgren.

 

Senaste investeringen – en höghastighetsmaskin för tunnväggigt gods. ”Det här är ett område som ökar” säger produktionschef Filip Holmgren och fabrikschef Alain Fazakas.

 

Smarta lösningar med 2K

 

2K-formsprutning har flera fördelar då man kan kombinera olika plastmaterial i samma detalj.

– Det i sin tur gör att du kan bygga in fler funktioner, till exempel använda ett hårt material tillsammans med ett mjukare som fungerar till allt ifrån tätning och dekoration till dämpning och greppvänlighet, säger Stefan.

 

Styrkan är att Holmgrens har så många olika tekniker i huset, allt ifrån potting, IML och ultraljudssvetsning till konventionell formsprutning med tillhörande tjänster som konstruktion, verktygstillverkning, packning och montering. På 7000 kvm produktionsyta ryms 26 robotbestyckade formsprutor med låskraft från 28 till 1000 ton.

 

2K, Pur extrudering, metal insert, lasermärkning – vad väljer du? Holmgrens Plast erbjuder en mängd olika tekniker och tjänster i komplexa och sammansatta produkter.

 

Kreativ arbetsplats med spännande projekt

 

– Det är inte många som har så bred kapacitet. Vi får många projekt för att vi kan göra nästan allt i huset, och klarar vi det inte själva så har vi ett brett nätverk i regionen, konstaterar Stefan.

Företaget växer och i framtidsplanerna ingår ett tillbygge. Även på personalsidan räknar man med tillväxt och rekrytering.

– Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med ny teknik, spännande projekt och stora möjligheter att utvecklas, säger Stefan Holmgren.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Holmgrens PlastKONTAKTUPPGIFTER

Holmgrens Plast AB

Telefon: 0370332530
Mail: info@holmgrensplast.se

Besöksadress:
Gnejsv. 5
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 200
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.holmgrensplast.se