Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 13 Tisdag 28 mars Grattis Malkolm, Morgan
Valuta
EUR 11.21 -0.01 -0.012
GBP 12.75 0.00 -0.003
USD 10.38 -0.05 -0.048
BÖRSEN 17:30
1.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Omsättningsrekord trots konjunkturen

Det handlar om komplexa, sammansatta och innovativa produkter med plast som röd tråd. Hos Holmgrens Plast fortsätter projekten att rulla in.

 

– Trenden de tre senaste åren har varit att tio procent av vår omsättning går till nya verktyg i nya projekt, vilket kan jämföras med snittet på 2 procent i övriga plastbranschen. Varje år producerar vi cirka 100 nya verktyg, berättar vd och delägare Stefan Holmgren.

Projekten kommer både från befintliga och nya kunder och handlar i många fall om verkligt innovativa lösningar som successivt släpps på marknaden.

– Och här ser vi en sådd som allt eftersom bär frukt, konstaterar Stefan.

 

Familjeföretaget Holmgrens Plast har slagit omsättningsrekord med 118 miljoner under verksamhetsåret 2019-2020. Fr v: Stefan Holmgren, Marie-Louise Holmgren, Elin Fazakas, Alain Fazakas, Filip Holmgren och Niclas Orre.

 

Plockar affärer från lågkostnadsländer

 

Många av projekten består av komplexa och sammansatta produkter inom bland annat elektronik, medicinteknik och miljö, med olika kombinationer av de många tekniker som finns i huset; formsprutning 1K och 2K, IML, metal insert, PUR extrudering och lasermärkning.

– Vi har en konkurrensfördel i form av hög effektivitet i en helt automatiserad maskinpark vilket gör att vi fått många affärer där man tidigare haft sin tillverkning exempelvis i Kina, berättar Alain Fazakas, fabrikschef och delägare.

 

Kostnadseffektiva helhetslösningar

 

Bland annat har man fått in en helt ny kund under 2020 med 19 olika projekt där kunden valde Gnosjö före Asien, tack vare Holmgrens kostnadseffektiva produktion kombinerat med helhetslösningar hela vägen från konstruktion och prototyp via verktygstillverkning och produktion till montering och logistik.

– Det är viktigt att berätta, så att andra också ser och förstår att det finns alternativ, säger Alain.

 

I det nya tältet ryms 800 pallplatser som stärker kunderbjudandet inom logistik och lagerhållning. ”Vi har många nya projekt på väg in”, säger Alain Fazakas och Filip Holmgren.

 

 

Investeringar i utökad maskinpark och lageryta

 

Omsättningsrekord och nya projekt gör också att Holmgrens Plast fortsätter sin offensiva investeringstakt. Fyra nya helelektriska highspeed-maskiner har installerats hittills under 2020.

– Här pratar vi om snabba cykeltider med hög prestanda för tunnväggigt gods.

Vi har också expanderat vår lageryta med 800 pallplatser för att kunna serva våra kunder med ännu bättre logistik, säger Stefan Holmgren.

 

Maskinparken har utökats med fyra nya helelektriska highspeedmaskiner under året.

 

 

Fakta Holmgrens Plast AB

Vi är proffs på plast! Som teknikälskande företag erbjuder vi avancerad plastproduktion med högklassig produktionsstyrning i flertalet tekniker.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Holmgrens Plast AB

Telefon: 0370332530
Mail: info@holmgrensplast.se

Besöksadress:
Gnejsv. 5
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 200
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.holmgrensplast.se