Vecka 09 Fredag 1 mars Grattis Albin, Elvira
Valuta
EUR 11.18 -0.03 -0.027
GBP 13.06 -0.04 -0.04
USD 10.33 -0.05 -0.049
BÖRSEN 17:30
0.65%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Plastproffsen expanderar i Gnosjö

Omsättningsrekord — igen. Nu sätter Holmgrens Plast spaden i marken och förbereder för tillbygge av fabriken där innovativa produkter tar form.

 

– Vi överträffade redan högt ställda förväntningar för 2021–2022 och nu är också bygglovet klart för 2 200 kvadratmeter lager och utleverans. Samtidigt flyttar vi om internt eftersom alla områden behöver växa, säger vd och delägare Stefan Holmgren.

 

Spaden i marken – nu kör vi! Tillbygget hos Holmgrens Plast beräknas vara klart under våren 2023. Fr v Filip Holmgren, Alain Fazakas och Stefan Holmgren.

 

Avancerad produktionsstyrning

 

Ett besök hos Holmgrens Plast är ett besök i framtiden för här tar många av morgondagens innovativa och energismarta produkter form. Att man landar så många komplexa projekt kan förklaras av företagets avancerade pro­duktionsstyrning med det allra senaste av modern teknik. Något som illustreras väl i det vatten­besparande duschsystemet från Orbital Systems.

– Vi producerar alla delar till både takdusch, munstycke och vattentank där vattnet renas med hjälp av filter och UV-system för att sedan gå tillbaka upp i duschen.

Det här systemet minskar vattenkonsumtionen med 70 procent, säger Filip Holmgren, produktionschef och delägare.

 

Marko Markovic monterar slimmade munstycken till det vattenbesparande duschsystemet från Orbital Systems där alla delar tillverkas hos Holmgrens Plast.

 

Många tekniker i huset

 

I vattentanken som också monteras hos Holmgrens gjuter man in sensorer och slangar i polyuretan­massa som isolerar känsliga komponenter.

– Att vi kan erbjuda potting skiljer oss från våra konkurrenter, konstaterar Stefan.

Holmgrens Plast beskriver sig själva som ett teknikälskande företag och här ryms så mycket mer än ”bara” formsprutning; allt ifrån metal insert, 2K-formsprutning och IML till lasermärkning och 1-komponents PUR extrudering.

– Att vi är nischade på bredden betyder också att vi både har små och stora maskiner. Vi kan göra alla slags detaljer i 250 olika plastkvalitéer med olika egenskaper. Det ger oss en bredd som gör att vi kan serva kunder som har produkter med stor teknikhöjd, säger Stefan.

 

Elektronikkomponenter bäddas in i PUR-massa för att skyddas mot fukt och vibrationer. Potting är en av många tekniker som erbjuds hos Holmgrens Plast.

 

Miljövänliga material

 

Här erbjuds också gröna lösningar i plast.

– Vi hjälper kunderna att gå över till mer miljövänliga material med mindre CO2-påverkan, till exempel tillverkar vi snusdosor i biologiskt nedbrytbar plast. Materialfrågan är viktig eftersom råvaran ger störst avtryck i en livscykelanalys, säger Alain Fazakas, fabrikschef och delägare.

 

Fästen till solpaneler – en formsprutad detalj på upp­gång hos Holmgrens Plast. I somras satte man också i gång den egna solcellsanläggningen på 500 kW.

 

 

 

FAKTA
Holmgrens Plast – vi är proffs på plast! Som teknikälskande företag erbjuder vi avancerad plastproduktion med högklassig produktions­styrning i flertalet tekniker.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Holmgrens Plast AB

Telefon: 0370332530
Mail: info@holmgrensplast.se

Besöksadress:
Gnejsv. 5
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 200
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.holmgrensplast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår