Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Växtkraft med gröna lösningar i plast

Energibesparande duschsystem och detaljer till batteriproduktion och elektrifiering – Holmgrens Plast ökar produktionen av miljösmarta lösningar.

 

– Framtiden är svår att förutsäga. Det nya normala är att ha väldigt kort horisont framåt, men det vi vet är att vi är ett företag i expansion som fortsätter att slå omsättningsrekord, säger vd och delägare Stefan Holmgren.

 

Växande team av medarbetare

 

Med en budgeterad omsättning på 165 miljoner ligger man i snitt 15 procent över under första halvåret, och under det senaste året har Holmgrens Plast anställt ett femtontal personer för att möta ökad orderingång.

– Vi söker kontinuerligt efter fler medarbetare, framför allt i produktion och verkstad, men vi behöver egentligen utöka på alla områden, även administrativt, berättar Filip Holmgren, produktionschef och delägare.

 

Holmgrens Plast växer både i omsättning och antal medarbetare. ”Vi anställer kontinuerligt på alla positioner i företaget”, berättar Filip Holmgren.

 

”Suez-effekten” ger fördel Sverige

 

Pandemin är en del av förklaringen bakom tillväxten.

– Vi ser att konsumtionen av vissa produkter har ökat med hemestertrenden, samtidigt som andra har minskat. Till exempel ser vi att folk har städat färdigt nu, efterfrågan på förrådssidan med förvaringsbackar minskar, säger Stefan.

Samtidigt växer trenden med svenska företag som vill flytta sin tillverkning från lågkostnadsländer till Sverige. Stefan kallar det för Suez-effekten. Oron över att inte få hem sina produkter gör korta ledtider och leveranssäkerhet till högsta prioritet.

 

Fristående leverantör av snusdosor

 

Och levererar, ja det gör Holmgrens Plast i ständigt växande volymer.

När GnosjoRegion.se kommer på besök håller man precis på att färdigställa en ny automationslösning för palletering av snusdosor – en produkt som tagit rejäl fart med export till Europa där försäljningen av tobaksfria ”nikotinpåsar” skjutit i höjden.

– Vi har tre maskiner fullbelagda med produktion av bara snusdosor, berättar Alain Fazakas, fabrikschef och delägare.

 

Den nya automationscellen har kapacitet att packa 12 000 snusdosor i timmen.

 

Startklar för produktion av egen el

 

Efterfrågan på gröna lösningar ökar också kraftigt. Här har Holmgrens pågående projekt inom bland annat batterisystem och innovativa energibesparande duschsystem. Och till sommaren ska en egen 500 kW solcellsanläggning vara startklar.

– Med dagens energipriser har vi snart hämtat hem den investeringen, samtidigt som det är en viktig miljömässig fördel, säger Stefan.

 

Mer kraft till industrin! Stefan Holmgren laddar för fortsatt tillväxt – och för att snart kunna förse fabriken i Gnosjö med egenproducerad el.

 

 

FAKTA
Holmgrens Plast – vi är proffs på plast! Som teknikälskande företag erbjuder vi avancerad plastproduktion med högklassig produktionsstyrning i flertalet tekniker.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Holmgrens Plast AB

Telefon: 0370332530
Mail: info@holmgrensplast.se

Besöksadress:
Gnejsv. 5
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 200
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.holmgrensplast.se