Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Tisdag 17 september
Grattis Hildegard, Magnhild
Valuta
EUR 10.71 0.05
GBP 12.09 0.06
USD 9.67 -0.02
BÖRSEN 18:40
-0.18%

0

Junic fördubblar verksamheten på tre år

Efterfrågan ökar allt mer på bemanning och industriservice. Därför expanderar Junic i nya lokaler och utökar samtidigt servicen på tjänstemannasidan.
Under de tre senaste åren har bolagets verksamhet expanderat kraftigt.
- Det har lett till att vi bland annat flyttat in i nya och större lokaler på Baldersvägen i Gislaved. Vi har anställt mer personal internt och givetvis sysselsätter vi mycket mer personal totalt sett, säger vd och delägare Ulf Stjerneby.

Inte trångbodda längre. Det är högt i tak på Baldersvägen 31 i Gislaved - Junics nya lokaler.

Stor andel fastanställda

Varje månad sysselsätter Junic cirka 150 personer varav 75 procent av dessa är fastanställda.
- Det är en väldigt stor andel vilket är ovanligt i bemanningsbranschen. Vi har många väldigt duktiga medarbetare, säger Carolina Håkansson som arbetar med personaluthyrning på kollektivsidan.

Behov av arbetskraft inom industrin

Och just här ser man stora behov just nu.
- Vi letar kompetenser hela tiden inom industrin. Faktum är att vi skulle behöva fler som spontanansöker även om man inte ser någon utlyst tjänst för vi har väldigt mycket att göra. Junic växer som bolag. 
Bara det senaste året har vi tagit många marknadsandelar, säger Niklas Andersson, som även han arbetar med personaluthyrning på kollektivsidan.

Efterfrågan på uthyrning och rekrytering av tjänstemän har gjort att Junic anställt ytterligare en person för att möta kundernas efterfrågan. Nadja Persson är nyutexaminerad personalvetare, född och uppvuxen i Gnosjö.

Stark tillväxt på tjänstemannasidan

På tjänstemannasidan har tillväxten varit extremt tydlig. För tre år sedan var affärsområdet helt nytt. Idag har man precis anställt ytterligare en person, Nadja Persson, för att klara efterfrågan på uthyrning och rekrytering av tjänstemän.
- Det känns jättespännande att få flytta hem efter min utbildning till personalvetare i Halmstad. Jag kommer ju från Gnosjö ifrån början och har ett stort kontaktnät här i regionen, säger Nadja Persson.

Hemvändare som återvänder med mer kompetens

Kollegan Susann Lothian ser fram emot samarbetet. 
- Precis det här hoppas vi få se mer av, hemvändare som återvänder med mer kompetens.
Konkurrensen är tuff på bemanningssidan, det gäller att leverera för att vara med i matchen. Men Junic har en stark lokal förankring, vi har ett stort engagemang och levererar kvalitet, säger Susann.

Behovet av personal inom industrin är fortfarande stort. Junic öppnar dörren för arbetssökande kandidater:  "Kom gärna med spontanansökningar".

Erbjuder industriservice och maskinflytt

Behoven är också fortsatt stora inom industriservice och maskinflytt. Junic erbjuder specialistkompetens inom industriservice och logistik för att minska risken för produktionsstörningar. Man arbetar såväl nationellt som internationellt när man flyttar maskiner eller hela produktionsanläggningar. 
- Något som är roligt är att vi under sista året flyttat hem maskiner och hela fabriker från utlandet till Sverige och vår region. Junic har helheten och det vill vi gärna lyfta fram. Och vi jobbar med alla slags företag, från enmansföretagaren till storföretag med 700 anställda, säger Ulf Stjerneby.

Junic erbjuder specialistkompetens inom industriservice och logistik vid maskinflytt  - allt för att minimera företagens produktionsstörningar.




KONTAKTUPPGIFTER

Junic AB

(Junic AB)

Telefon: 0371-83053
Mail: niklas@junic.se

Besöksadress:
Baldersvägen 31
33235
GISLAVED

Postadress:
Baldersv. 31
33235
Gislaved

Webbadress:
www.junic.se