Vecka 22 Måndag 27 maj Grattis Beda, Blenda
Valuta
EUR 11.54 -0.03 -0.029
GBP 13.57 -0.02 -0.017
USD 10.64 -0.03 -0.03
BÖRSEN 15:09
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Först i Skandinavien med Active Scanning

De samlar perforering, rörlaser, robotsvets och plåt under samma tak. Nu växer Luni Metall vidare med maskininvesteringar och utökad produktions yta.
Den nybyggda delen av fastigheten används till lager för skrymmande råmaterial och skapar dessutom bättre materialflöden tack vare skärmtaket utanför med plats för lossning av rör. Samtidigt frisätter man utrymmen för ökad produktion vilket kommer väl till pass för Luni metall som ökat kraftigt i omsättning det senaste året.
- Vi ökar vår produktions yta med 50%, vilket kommer att göra stor skillnad, konstaterar Jakob Danielson, delägare och marknadsansvarig.

Investerat i fiberlaser

Tillbygget på dryga tusen kvadratmeter blev färdigt strax innan semestern - och i slutet av sommaren flyttade den nya rörlasern från Adige in.
- Den rörlaser vi har haft tidigare har gått dygnet runt. Nu har vi investerat i en ny fiberlaser som utöver stål och rostfritt även hanterar mässing och koppar. Dessutom förbrukar den mycket mindre energi vilket gör den mer miljövänlig, säger Lennart Danielson, delägare.

Tillbygget med stålstomme i "Lunigrönt" på 1070 m2 plus ett skärmtak för smidigare lossning gör att Luni Metall ökar produktionsytan med 50% och skapar bättre materialflöden. Ägarkvartetten från vänster: Karl Danielson, Jakob Danielson, Lennart Danielson och Sven Lagerström.

Ny unik mätmetod

Den nya rörlasern har en ny mätmetod, "Active Scanning", som ökar noggrannheten och åtgärdar problem som alla rörlaserskärare brottas med.
- En rörlaser skär aldrig snett - men rören är inte alltid raka. Den här mätmetoden innebär att kameror tar kort på röret och synkar detta med programvaran så att maskinen kompenserar eventuella avvikelser och därmed skär helt rakt. Det här är en ny teknik som vi är först med i Skandinavien, säger vd och delägare Sven Lagerström.

Rör som inte är hundraprocentigt raka är ett dilemma för laserskärningen - men nu har Luni investerat i ett nytt system som hjälper rörlasern att kompensera eventuella avvikelser för exakt skärning.

Ökad omsättning och förbättrad lönsamhet

Maskininvesteringarna under det senaste året omfattar även en plåtstans, en kantpress samt svetsar och svetsbord. Under den senaste femårsperioden har man även investerat i nytt kvalitetssystem och certifierat sig i kvalitet och miljö.
- Vi har inte bara ökat i omsättning, vi har också ökat vår lönsamhet successivt. Detta ser ut att bli ett riktigt bra år. Vi har utnyttjat maskinerna mer och kört fler timmar. Vi har också fått in nya stora kunder, och fler kommer in allt eftersom, konstaterar Sven Lagerström.

Perforerat, laserskuret och svetsat - en klassisk Luniprodukt som i det här fallet är på väg ut till butiksinredare. Vd och delägare Sven Lagerström.

Leveranssäkerheten på topp

Inom det största kundsegmentet - butiksinredning - ställs höga krav på korta ledtider och fasta leveransdatum. 
- Det är vi bra på. Det är vår affärsidé att vara en pålitlig legotillverkare och underleverantör med inriktning på rör och plåt och med fokus på leveranssäkerhet och kundnöjdhet, säger Lennart Danielson.
Sven Lagerström instämmer:
- Vi är flexibla, snabba och breda. Vi får ofta nya kunder genom att andra tipsar om oss och det känns som ett gott betyg.

Hela personalen samlas för genomgång. "Vi fokuserar på leveranssäkerhet och kundnöjdhet" säger vd Sven Lagerström.KONTAKTUPPGIFTER

Luni Metall AB

(Luni Metall AB)

Telefon: 0370770220
Mail: info@luni.se

Besöksadress:
Storgatan 40
33573
Hillerstorp

Postadress:
Storg. 40
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.luni.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår