Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.02
GBP 13.13 0.03 0.03
USD 10.35 0.03 0.033
BÖRSEN 12:54
0.85%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Ny kund ger styrkelyft för Luni Metall

Premiären på VM i Helsingborg var bara början. Nu är serieproduktionen igång av den allra vassaste utrustningen för styrkelyft i världsklass.

 

– Det här är en kund som kommer att bli väldigt betydande för oss, och en viktig anledning till att vi fått det här samarbetet är att vi som tillverkare har så stor bredd i huset, säger Jakob Danielson, marknadschef.

 

Vilket lyft! Luni Metall växer med nya kunder inom nya segment. Här på premiären under VM i Helsingborg.

 

Växer inom nya segment

 

Luni Metall är en komplett legoleverantör inom rör- och plåtbearbetning med rörlaserskärning, rörperforering, stansning, kantpressning och laserskärning i huset. Lägg därtill en stor svetsavdelning samt konstruktion och montering.

Kundbasen har hittills legat främst inom butiksinredning, men de senaste åren har Luni vuxit inom nya segment. Under 2019 har man taktat mot en fördubbling av antalet offerter jämfört med föregående år. Det handlar om flera nya kunder med tillväxtpotential.

 

Ett brett utbud av tjänster, allt under samma tak, är ett vinnande koncept. Lunis starka svetsavdelning är en stor tillgång, här ett exempel på manuell svetsning i lägesställare.

 

Utvecklas tillsammans med kunden

 

 

– En annan viktig anledning att vi växer på nya marknader är att vi är villiga att utvecklas med våra kunder, konstaterar Karl Danielson, produktionschef. Utrustning för styrkelyft är en produktkategori med höga krav på hållfasthet i svetsningen.

För att hjälpa kunden att utveckla sina produkter har Luni investerat i såväl verktyg som maskinutrustning. Bland annat har man numera också möjlighet att erbjuda valsning av rör.

– Vi har höjt vår kapacitet och kvalitet. Vi är ju proffs på tillverkning och därför vill vi gärna hjälpa till i utvecklingen så att vi kan växa tillsammans med kunden, säger Jakob.

 

Luni utvecklas tillsammans med kunden. Bland annat har man investerat i verktyg för valsning av rör.

 

Nya investeringar väntar

 

 

Hela fabriken påverkas av produktionslyftet genom den nya kunden, som är världsledande inom sitt segment. Och nya investeringar väntar i takt med att serieproduktionen rullar vidare. Den tyngsta detalj som ska monteras väger 30 kg vilket gör att man bland annat ska investera i lyftutrustning.

– Vi vill öka på den här typen av produkter, vi har kapacitet att öka och det kommer vi att göra, säger Karl Danielson.

 

Luni tillverkar bänkar och viktställ för Eleiko Sverige, världsledande inom utrustning för styrkelyft. ”Vi har kapacitet att öka” konstaterar Karl och Jakob Danielson.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Luni MetallKONTAKTUPPGIFTER

Luni Metall AB

(Luni Metall AB)

Telefon: 0370770220
Mail: info@luni.se

Besöksadress:
Storgatan 40
33573
Hillerstorp

Postadress:
Storg. 40
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.luni.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår