Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.36 0.01 0.013
GBP 13.13 0.03 0.025
USD 10.34 0.02 0.022
BÖRSEN 13:44
0.96%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Stark tillväxt för rör och plåt

På två år har de vuxit med 50 procent. Nu utökar Luni Metall sin maskinpark och söker ytterligare personal för fortsatt tillväxt inom rör och plåt.
Det faktum att man kan erbjuda kunden lösningar inom både rör och plåt har bidragit starkt till framgången.
- Vi började på rörsidan men har utvecklat oss inom plåt. Idag tar vi helheten och våra kunder ser fördelen med att köpa allt på ett ställe, därför fortsätter vi att växa, säger Karl Danielson, delägare.
 
Det går fortsatt uppåt för Luni Metall. Omsättningen har ökat med 50 procent på två år, berättar Maria Lagerström och Karl Danielson.
 

Ny kantpress med offline-programmering

Senaste maskininvesteringen är en kantpress från Amada som utrustats med en programvara som både skapar underlag för skärning samt anger data för själva bockningen.
- Programmering sker offline vilket ger bättre flyt i produktionen. Och eftersom det underlättar för operatören blir det lite lättare för oss att hitta ytterligare personal, säger Karl.
 
Den nya kantpressen programmeras offline för bättre flyt i produktionen och enklare handhavande för operatören.
 

Sponsrar universitetsprojekt i jakt på personal

För trots att man har gått från 17 till 25 anställda på två år är behovet stort av ytterligare personal, bland annat för att bemanna den nya kantpressen. Luni har testat ett litet annorlunda grepp för att rekrytera. Genom sponsring har man inlett samarbeten i olika projekt tillsammans med tre svenska universitet.
- Det är ständigt ungdomar som tar examen från viktiga utbildningar och vi ser det här som ett bra sätt att visa upp sig, förklarar Karl.
 
Personalstyrkan växer hos Luni Metall - och rekryteringsbehovet är fortfarande stort.
 
Ett sätt att hitta ny personal är att samarbeta med universitet och högskolor. Luni har bland annat sponsrat med rörbearbetning till soldrivna bilen Solveig som tagits fram av 25 studenter vid Jönköpings University för deltagande i World Solar Challenge 2017. 
 

Nya kunder inom automation och specialmaskiner

Luni Metalls kraftiga tillväxt under de två senaste åren beror till stor del på att man växer med befintliga kunder. Med en stor kundbas inom bland annat butiksinredning, möbelindustri och fordon ser man goda möjligheter till fortsatt tillväxt.
- Vi har också fått nya kunder inom automation och specialmaskiner. Här handlar det inte om volymer utan mer projekt och enstyck. Men de gillar oss eftersom vi kan både plåt och rör, konstaterar Maria Lagerström, ekonomi- och HR chef. 
 
Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & JU Solar Team


KONTAKTUPPGIFTER

Luni Metall AB

(Luni Metall AB)

Telefon: 0370770220
Mail: info@luni.se

Besöksadress:
Storgatan 40
33573
Hillerstorp

Postadress:
Storg. 40
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.luni.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår