Vecka 38 Fredag 22 september Grattis Maurits, Moritz
Valuta
EUR 11.91 0.00 -0.004
GBP 13.73 -0.01 -0.007
USD 11.17 0.00 0
BÖRSEN 17:30
-1.45%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Vilket lyft för Luni Metall!

I tuffa tider skapas nya affärsmöjligheter. Luni Metall fortsätter att växa med kunder inom nischade segment och investerar i tredubblad kapacitet.

 

– Våren var tuff, men nu ser vi att det rullar på – och vissa kunder har faktiskt ökat under den här perioden, konstaterar vd Sven Lagerström.

Dels har Luni en kund inom trädgårdsprodukter som har ökat rejält och man har fått in nya kunder inom infrastruktur och säkerhet runt vägen.

– Sammantaget har vi flera nya kunder som vi tror mycket på, säger Jakob Danielson.

 

Samarbete med tillväxtpotential

 

En medveten satsning av Luni Metall att växa på nya marknader har gett resultat. Samarbetet med Eleiko Sverige, världsledande inom utrustning för styrkelyft, inleddes för drygt ett år sedan, och det är ett samarbete med tillväxtpotential.

– Nu är vi igång med serieproduktion och vi tittar kontinuerligt på nya produkter och prototyper. På kort tid har Eleiko blivit vår största kund och det är vi riktigt glada för, berättar Sven.

 

Luni Metall växer tillsammans med Eleiko Sverige, världsledande inom utrustning för styrkelyft.

 

Utökad kapacitet på svetssidan


Samarbetet med Eleiko är en av anledningarna att Luni Metall valt att investera i nya maskiner. Dels har man utvecklat och utrustat svetssidan så man nu har möjligheter att svetsa i aluminium, med CMT i svetsrobot och med puls manuellt. Dels har man fått in en ny planlaser, en Trumpf 3030 4kW fiberlaser i huset.

– I den nya fiberlasern kan vi skära upp till 25 mm i svart och upp till 20 mm i rostfritt och aluminium. Vi kan även bearbeta koppar, mässing och titan, berättar Karl Danielson.

 

Aluminium är ett framtidsmaterial – lättare, helt återvinningsbart och med bra korrosionsmotstånd. ”Vi har investerat i utökad svetskapacitet för aluminium”, berättar Karl Danielson.

 

Ny fiberlaser ger tredubbel kapacitet


Fiberlasern innebär även mer ergonomiska lösningar för operatören då råmaterial laddas automatiskt från pall och plock av färdiga detaljer sker på ett enkelt sätt.

– Det här tredubblar vår kapacitet på laserskärning, säger Sven. Och det sänder goda signaler till Luni Metalls kunder att man har en leverantör som är beredd på att satsa och växa.

– Våra kunder ser att det ger mervärden att samarbeta med oss, konstaterar Jakob.

 

Bearbetning av rör och plåt är hjärtat i verksamheten hos Luni Metall. ”Den nya fiberlasern tredubblar vår kapacitet”, säger vd Sven Lagerström.

 

 

 

 

Fakta Luni Metall AB
Komplett legotillverkare inom plåt och rör, i material som svart, rostfritt och aluminium. Laserskärning, kantbockning, svetsning och rörlaser.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh,GnosjoRegion.se & Eleiko SverigeKONTAKTUPPGIFTER

Luni Metall AB

(Luni Metall AB)

Telefon: 0370770220
Mail: info@luni.se

Besöksadress:
Storgatan 40
33573
Hillerstorp

Postadress:
Storg. 40
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.luni.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår