Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Tisdag 18 september
Grattis Orvar
Valuta
EUR 10.4 -0.05
GBP 11.71 -0.03
USD 8.91 -0.02
BÖRSEN 18:41
-0.73%

Ny teknik och nya möjligheter i huset

Tillväxtresan fortsätter för Mountpac som har investerat i en kombilaser och därmed stärkt sin roll som plåtbearbetare - med starkt grepp om helheten.

 

Allt handlar om flöden från order till utleverans, menar Samuel Wärnelöv, en av delägarna. I produktionen har man satsat hårt för att trimma flödet mellan stansmaskiner, bockmaskiner och den alldeles nya servoelektriska kombilasern med fiber, en Combi Genius 1530 från Prima Power som både stansar, laserskär, gängar, formar samt plockar färdiga detaljer på pall. 
- Den här investeringen ökar vår kapacitet enormt! säger Samuel.
 
Med den nya kombilasern från Prima Power har Mountpac även fått in laserskärning i huset. "Nu är vi ännu mer kompletta" säger delägare Samuel Wärnelöv.
 

Kraftig tillväxt från år till år

När många plåtbearbetare gått från att leverera enskilda detaljer till att erbjuda helhetslösningar har Mountpacs resa börjat i andra änden. Man har en lång historia inom komponentinköp, ytbehandling, montering och packning. 
- 2011 köpte vi den första plåtmaskinen och sedan har det blivit fler, säger Samuel.
Han konstaterar att det var ett lyckat drag. Sedan 2011 har omsättningen ökat stadigt från dåvarande 10 miljoner till 27 miljoner förra året.
 
Flödet från order till utleverans är nyckeln till effektiv plåtbearbetning. Mountpac har två stansmaskiner, fyra bockmaskiner samt en kombilaser.
 

Söker personal som vill följa med på resan

- Vi växer och det tänker vi fortsätta med. Vi är mitt i en resa och söker ytterligare personal som vill följa med oss, säger Samuel.
Idag har man 15 fast anställda och därtill inhyrd personal. "Ett gött gäng" förklarar Samuel.
- Den viktigaste faktorn för att jobba här är att man har social kompetens och att man vill jobba. Resten löser vi på plats med internutbildning.
 
"Ett gött gäng!" Nu söker Mountpac fler medarbetare som vill följa med på tillväxtresan.
 

Kompletta lösningar utifrån kundens behov

Mountpacs affärsidé bygger på att möta kundens behov, oavsett om det gäller en obehandlad plåtbit, en komplett produkt med olika komponenter i många typer av material - eller någonting där emellan.
- Vi är flexibla och snabba och kan alltid samarbeta med rätt produktionsresurs i förhållande till våra kunders olika krav, säger Samuel.
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Mountpac AB

Telefon: 0370-375070
Mail: info@mountpac.se

Besöksadress:
Storgatan 42
33573
Hillerstorp

Postadress:
Storg. 42
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.mountpac.se