Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Fredag 30 september Grattis Helge
Valuta
EUR 10.97 0.02 0.022
GBP 12.41 0.01 0.01
USD 11.19 0.04 0.04
BÖRSEN 17:30
-2.51%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Det ska vara lätt att producera rätt

Med tekniskt avancerad och högt automatiserad produktionsmiljö fortsätter NORMA Sweden att förse hela världen med den välkända ABA-klämman.

 

– Fortsatt utökad automation gör att vi kan jobba smart och resurseffektivt. Det är både en utmaning och en möjlighet att få fortsätta den resan med teknikutveckling och produktutveckling, säger Ulrik Thelin.

Han tillträdde som ny vd för NORMA Sweden AB precis samtidigt som coronapandemin drabbade världen.

 

Varje år producerar NORMA i Anderstorp 80 miljoner ABA-klämmor. NORMA Sweden är också nordiskt distributionscenter för NORMA Groups sortiment av 40 000 klammer- och kopplingslösningar.

 

2020 ett väldigt positivt år

 

– Det har varit ett mycket speciellt år, men vi har också lärt oss mycket och sett att väldigt mycket funkar även på distans. Vissa saker blir till och med mer effektiva, konstaterar Ulrik.

Jenny Bergström, HR-ansvarig instämmer.

– Jag är så klart glad och lättad över att vi har haft kontinuerlig drift under hela perioden och att 2020 kunde avslutas som ett väldigt positivt år. Det går bra för oss och det ger trygghet både för våra medarbetare och vår region, säger Jenny.

 

NORMA har kunnat parera pandemins utmaningar och inte behövt ta hjälp de åtgärder staten har erbjudit. ”Det ger trygghet både för våra medarbetare och vår region”, säger Jenny Bergström, HR-ansvarig.

 
Driv och framtidstro

 

Att NORMA Sweden är ett stabilt och starkt företag, liksom en viktig arbetsgivare i regionen, framgår tydligt.

– Här finns så mycket driv och framtidstro. Det är ett roligt företag att jobba i. Lokalt, samtidigt som du rör dig i internationell miljö, konstaterar Ulrik.

Själv kommer han närmast från rollen som vice vd och fabrikschef på CNH Industrial där han utvecklat och effektiviserat tung mekanisk industri med produktion av jordbruksmaskiner.

 

”NORMA Sweden har driv och framtidstro. Här taktar vi och blir mer effektiva år för år”, säger vd Ulrik Thelin.

 

Trivs med sin nya roll

 

Men hans bakgrund spänner över allt ifrån produktutveckling hos Whirlpool Corporation till att leda och utveckla Svenska Gymnastikförbundets regionstyrelse i Mellansverige.

– Jag är flerbarnspappa och cyklist, jag tycker om att ha en åsikt och jag gillar att bryta och bända idéer, säger Ulrik och ler. Och han trivs med sin nya roll på NORMA Sweden AB.

– Vi ser en bra stabilitet framöver, NORMA Sweden blir mer effektiva år för år. Här är det lätt att producera rätt, säger Ulrik Thelin.

 

 

 

NORMA SWEDEN AB

NORMA Group är idag världsledande inom klammer- och kopplingslösningar. Vi tillverkar komponenter och system till bland annat fordonsindustrin.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Norma Sweden AB

(Norma Sweden AB)

Telefon: 0371588800
Mail: christian.lundgren@normagroup.com

Besöksadress:
Visirg. 1
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 100
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.normagroup.com