Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39
Måndag 23 september
Grattis Tekla, Tea
Valuta
EUR 10.69 0.00
GBP 12.11 -0.01
USD 9.7 -0.02
BÖRSEN 08:35
-0.07%

0

Inget läckage med säkra slangklämmor

Med omfattande produktion av den välkända ABA-slangklämman i högkvalitetsstål har NORMA Sweden satt Anderstorp på världskartan. 
Koncernen NORMA Group är en global företagsgrupp med 6500 anställda världen över. NORMA Sweden i Anderstorp hör också till de större företagen lokalt sett med sina 100 anställda.
- Vi har både ett distributionscenter och en produktionsenhet här i Anderstorp där vi tillverkar ABA, vårt finaste märke av slangklämmor, säger Kati Lindberg, Area Sales Manager.

Omfattande leveranser av ABA-slangklämman går ut från produktionen i Anderstorp varje dag. 

Leverantörer till världsledande aktörer

Det kan tyckas vara en enkel produkt, men ett antal patent och framför allt ett råmärke av kvalitet gör skillnaden när slangklämmor och rörkopplingar ska upphandlas.
- Vi är leverantörer till världsledande aktörer inom bilindustrin, som exempelvis Mercedes, BMW och Porsche. Vi är också leverantörer inom flygindustrin, säger Kati Lindberg.
Och här pratar vi om kunder där bara det bästa är gott nog för att garantera läckagefria förbindningar av luft och vätska.
- NORMA ser till att vi kör och flyger säkert, säger Kati och ler.

NORMAs slangklämmor och rörkopplingar används av ledande aktörer inom industrin världen över. "Vi har högsta kvalitet genom hela kedjan" säger Kati Lindberg, Area Sales Manager.

Maximal hållfasthet i material och konstruktion

Alla slangklämmor tillverkas av europeiskt högkvalitetsstål och på utvecklingsavdelningen testar och utvecklar man både material och konstruktion för maximerad hållfasthet.
- Vi har ett nära samarbete med ledande biltillverkare och konstruerar produkten tillsammans med dem. Kraven är väldigt höga och därför har vi en hög kvalitet som hänger med i hela kedjan, säger Kati.

NORMA Group har produktion och distribution över hela världen. På enheten i Anderstorp arbetar ett 100-tal personer, bland annat med produktion av ABA-slangklämman.

Förser industrin med säkra kopplingar

NORMAs slangklämmor och rörkopplingar finns idag inom i stort sett all industri. På automotivesidan levererar man direkt till tillverkare av personbilar och lastvagnar. På distributionssidan är man leverantörer till grossister inom VVS, VA och reservdelsindustri. Man samarbetar också med maskinbyggare, arkitekter och konstruktörer inom en mängd områden där behov finns av olika slags kopplingar i konstruktionen.

Egen maskin- och verktygsavdelning

Och när det gäller den egna maskinparken har man själv konstruerat och utvecklat den.
- Att vi har vår egen maskin- och verktygsavdelning gör att vi kan hålla högsta standard i både design och tillverkning, säger Kati.
NORMA Group bildades 2006 när svenska ABA gick ihop med sin största konkurrent i Europa, tyska Rasmussen. Två världsledande tillverkare av slangklämmor blev en. Under 2015 omsatte NORMA Group 890 miljoner euro.

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Norma Sweden AB

(Norma Sweden AB)

Telefon: 0371-588800
Mail: kati.lindberg@normagroup.com

Besöksadress:
Visirg. 1
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 100
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.normagroup.com