Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Onsdag 28 september Grattis Lennart, Leonard
Valuta
EUR 10.89 -0.02 -0.02
GBP 12.18 -0.02 -0.016
USD 11.19 -0.17 -0.173
BÖRSEN 17:30
0.7%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

”Vi vill ge tillbaka till samhället”

De tillverkar inte bara de välkända ABA klämmorna. NORMA har också bestämt sig för att göra skillnad i samhället. Till exempel genom att baka bullar.

 

 

Det kallas för NORMA Help Day och tillämpas i hela den globala koncernen med ca 9000 anställda. En gång per år viks en arbetsdag för att göra goda insatser i närsamhället.

– Det är en del av att ta vårt samhällsansvar och ge något tillbaka i den region där vi verkar, berättar Jenny Bergström, HR-ansvarig.

 

Produktionsmiljön hos NORMA Sweden i Anderstorp ligger i framkant ur ett globalt perspektiv. ”Våra utländska besökare blir så imponerade,” berättar (fr v) Martin Suneson, Jenny Bergström och Magnus Smith.

 

Praktisk hjälp till utsatta barn

 

I år gjorde personalen på NORMA Sweden i Anderstorp en insats för Värnamobaserade ”Hjärta för barn”, Hela Människan/LP Finnvedens arbete för utsatta barn.

– Vi hade en heldag på jobbet där vi bakade och fyllde på deras förråd med fikabröd och pizzabullar. Ett gäng åkte också ut och hjälpte dem praktiskt att städa, fixa och måla i deras lokaler, berättar Jenny.

 

Stärker kontakten med skolan

 

Ett annat sätt att visa samhällsansvar är att engagera sig för framtidens arbetskraft inom industrin, menar Martin Suneson, projektansvarig och interim vd. Det gör man genom att stärka kontakten mellan skola och näringsliv.

– Indirekt når vi även föräldrar och lärare, säger Martin. NORMA Sweden har byggt relationer både på högskole- och gymnasienivå med bland annat Campus Värnamo, Högskolan på hemmaplan i Gislaved och Teknikcollege. Dessutom är man en del av SKAL/Skola-arbetsliv i Gislaved.

– Vi har kopplats ihop med årskurs 5 på Ekenskolan i Anderstorp som har besökt oss vid två tillfällen för att se hur vi jobbar, berättar Jenny.

 

Tekniskt avancerad produktion

 

Och visst behövs det kvalificerad arbetskraft, inte minst på ett företag som NORMA Sweden där man tillverkar upp emot 80 miljoner ABA klämmor varje år i en tekniskt avancerad och högt automatiserad produktionsmiljö. Alla maskiner, verktyg och automationslösningar skapas i huset.

– På så vis har vi fullständig kontroll på processerna och kan göra ständiga förbättringar, säger Magnus Smith, teknisk chef och interim vd.

 

80 miljoner ABA klämmor produceras varje år hos NORMA i Anderstorp. Ändå är det bara ett 20-tal personer av 79 anställda som jobbar i produktionen. ”Det säger något om vår automationsgrad”, konstaterar Magnus Smith, teknisk chef.

 

 

 

 

FAKTA Norma Group
NORMA Group är idag världsledande inom klammer- och kopplingslösningar. Norma Group tillverkar plast- och metallkomponenter och system inom förbindelseteknikområdet till en rad marknader och verksamheter. Under många år har man optimerat varje steg i produktionen, från utveckling till leverans, efter kunders specifika krav.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Norma Sweden AB

(Norma Sweden AB)

Telefon: 0371588800
Mail: christian.lundgren@normagroup.com

Besöksadress:
Visirg. 1
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 100
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.normagroup.com