Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42
Fredag 18 oktober
Grattis Lukas
Valuta
EUR 10.8 -0.05
GBP 12.48 -0.11
USD 9.7 -0.11
BÖRSEN 18:40
0.4%

Plastinject växer i Anderstorp

Med två tillverkande enheter i Anderstorp tar Plastinject ett allt större grepp om marknaden. Här ryms också deras senaste stora maskininvestering.

 

– Vi har installerat och byggt ihop norra Europas största dubbelgjutningsmaskin. Nu har vi dragit igång tillverkningen av våra nya miljöpallar 2.0 vilket är ett jätteprojekt som kommer att följa oss de närmaste tre-fyra åren, säger marknadschef Björn Olsson.

 

Plastinject har precis installerat norra Europas största 2K-maskin. ”Nu drar vi igång produktionen av vår miljöpall 2.0” säger marknadschef Björn Olsson.

 

Uppgraderad version av miljöpall


Vi befinner oss på Tråddragarleden i Anderstorp där ”Plastinject Östra” togs i bruk under hösten 2017. Fastigheten består av 6800 kvadratmeter som idag bland annat rymmer monteringen av vattenmagasin och en del andra produkter i systerbolaget Plastinject Watersystem.


En stor del av den nyrenoverade fastigheten upptas också av en enorm maskinanläggning, en investering som växt fram utifrån en omfattande order på så kallade miljöpallar.
– Vi har tillverkat pall förut men det här är en uppgraderad version, helt modern med hög teknisk specifikation enligt önskemål från marknaden, berättar Björn Olsson.

 

15 personer arbetar med montering av Plastinject Watersystems produkter i den nya anläggningen, Plastinject Östra, på Tråddragarleden i Anderstorp.

 

Tillverkad i 2-K för optimal funktion


Halvpallen som tillverkas i 2K-maskinen är konstruerad i ett material för stomme och hållfasthet och ett annat ytmaterial, något mjukare, för att skapa friktion så att godset ligger kvar.
– Det här är en tvättbar halvpall med bättre tekniska egenskaper än tidigare, som är konstant i vikt och mer hygienisk vilket gör att den är godkänd och accepterad för livsmedelsbutiker. Vår slutkund har dessutom ett cirkulärt återvinningssystem för pallen, säger Björn Olsson. 
Produktionen har precis dragit igång.
– Det är en riktigt stor order för oss! konstaterar en nöjd Björn Olsson.

 

Fler produktnyheter från Plastinject Watersystem


Plastinject är en av Sveriges ledande formsprutare, som omsätter tillsammans med systerbolaget Plastinject Watersystem, drygt 200 miljoner SEK. Systerbolaget utvecklar och marknadsför produkter för hantering av dag- och regnvatten. Nyligen presenterade man en nyhet i sortimentet på Sveriges största VA-mässa på Elmia – vattenmagasinet PiVoid.

 

Bland nyheterna från Plastinject Watersystem finns vattenmagasinet PiVoid som lanserades på Elmias VA-mässa tidigare i höst.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se 
Foto Gabriella Mellergårdh & PlastinjectKONTAKTUPPGIFTER

Plastinject AB

(Plastinject AB)

Telefon: 0371-587000
Mail: info@plastinject.se

Besöksadress:
Oljev. 1
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Box 152
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.plastinject.se